Læk i skroget

STATSMINISTEREN TRÆDER ud ad den grønne port på Amalienborg med tre nye ministre og taler om, hvordan hans rokade vil styrke regeringen.

Og vi ved, at det er løgn.

ROKADEN HANDLER ikke om regeringen. Den handler om Venstre. Den handler om et parti, der efterhånden er så skadet af sin formands købslagen med dets ånd og virke, at partiet sejler mod et kommende valg med flosset sejl og læk i skroget.

Intet i hverken regeringen eller i Venstre er styrket efter i går. Sidstnævnte synes svækket.

TAG MINISTRENE én for én. Jacob Ellemann-Jensen har været en dygtig politisk ordfører. Sådan en, der vil være guld værd i denne rolle, når man nærmer sig valg. Nu skal han sidde i et mindre betydende ministerium med et stofområde, han ikke kan tale op. I øvrigt et ministerium, han engang udtalte, var det eneste, han ville sige nej til.

EVA KJER HANSEN blev i sin tid ’gået’ af de konservative som miljøminister for at vildlede om landbrugspakkens miljøeffekt. Selvom landbruget af samme grund holder af hende, gør det ikke ligefrem Venstre til vinder med partiets nye, grønne profil.

Jokeren Tommy Ahlers ligner mest af alt en mand, der er taget som gidsel. Iværksætteren står parat med en erhvervspuls på 180. Han aner tydeligvis ikke, at han skal ned på 60, når det gælder at gennemføre noget som helst på Christiansborg. I fald han må iværksætte noget som helst for Finansministeriet.

GRUPPEFORMAND SØREN GADE rejser mod sikkert land i EU med det samme. Ved at forlade sin ministerpost og erstatte Gade udvirker Karen Ellemann endnu et heroisk offer fra et venstremedlem for at holde Lars Løkke oven vande. Nøjagtig som Søren Pind måtte ofre justitsministerposten.

Men forestiller man sig, at Karen Ellemann kan give utilpassede venstrefolk tørt på, hvis de nægter at løbe til pumperne?

SØREN PIND har angående sin afsked bl.a. henvist til det begrædelige i det såkaldte formandsopgør i Odense i 2014. Det var her, Løkke med nød og næppe overlevede. Hvilket skete ved at indgå en pagt med finansminister Kristian Jensen.

Rokaden blev fremtvunget af Søren Pind. Den tidligere ’frihedsministers’ rømning er dermed et vidnesbyrd om, at selv en erklæret Løkke-støtte nu hellere tager en redningsbåd frem for at sejle videre med Lars Løkke.

Man må spørge: Har Kristian Jensen i virkeligheden allerede overtaget?

191 kommentarer
Vis kommentarer