Annonce:
Annonce:

Langemand til retsstaten

Statsminister Mette Frederiksens respekt for kommissionens konklusioner kan tydeligvis klemmes ned og gemmes væk i en minimal sprække i Socialdemokratiets glatte rethaveri. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Statsminister Mette Frederiksens respekt for kommissionens konklusioner kan tydeligvis klemmes ned og gemmes væk i en minimal sprække i Socialdemokratiets glatte rethaveri. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

TI EMBEDSMÆND HAR fejlet så fælt i minksagen, at samfundet bør drage dem til ansvar. Det konkluderede Minkkommissionen i sin rapport.

Hvorefter mange forventede, at de pågældende topchefer i forvaltningen af Danmark ville blive sendt hjem. Det skete i sin tid med departementschef Peter Loft i Skat. Det skete for nylig med fem chefer i Forsvarets Efterretningstjeneste.

DET HAR DEN SOCIALDEMOKRATISKE regering bare ikke gjort med de ti embedsfolk.

Berlingske kan tværtimod oplyse, at Danmarks øverste embedsperson, Mette Frederiksens departementschef, Barbara Bertelsen – der selv er en af de ti anklagede – gudhjælpeos skal være med til at udpege en ny direktør i den styrelse, som skal behandle sagen.

Det svarer til, at Morten Messerschmidt får lov at udpege sin egen dommer i sin EU-svindelsag.

Annonce:

MAN KAN SE MANGLEN på hjemsendelse som Ekstra Bladets politiske kommentator, Henrik Qvortrup: At der er tale om ’en fuckfinger’ til Minkkommissionen. For ’havde Mette Frederiksen haft respekt for kommissionens konklusioner, så ville hun ikke kunne have, at de her mennesker fortsat møder ind på arbejde,’ lyder det.

Men at statsministeren eller for den sags skyld Barbara Bertelsen selv i magtbrynde gør forsøg på at bakse sagen på plads med snyd og korridorlist, som det tyder på nu, er en langemand til selve retsstaten.

MINKSAGEN HAR NÆRMEST lagt embedsværket i ruiner. ’Barbara Bertelsen har begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger at drage hende til ansvar,’ siger kommissionsrapporten. Det samme konkluderes om departementscheferne i såvel Fødevare- som Justitsministeriet. Og rigspolitichef Thorkild Fogde har ifølge rapporten både løjet og overtrådt loven. Og hvis han nærer respekt for den uniform, han bærer, burde han selv finde hjem, som tidligere anført på denne plads.

Annonce:

Men statsministerens respekt for kommissionens konklusioner skal tydeligvis klemmes ned og gemmes væk i en fold i Socialdemokratiets formummede mine.

SPRÆKKEN HEDDER i øvrigt Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, der skal rådgive regeringen om det videre forløb. Og det er netop styrelsen, Barbara Bertelsen som en af de ti skal være med til at udpege den øverste chef for. Hvis ikke hun straks trækker sig fra den opgave, ligner det decideret magtmisbrug.

Sagerne om de ti fejlende embedsfolk er i øjeblikket de vigtigste personalesager i Danmark. De skal behandles efter bogen. Og det er ikke efter den bog, der løbende og med stigende desperation opdigtes efter forgodtbefindende i Statsministeriet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
767 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: