Larm på bagsmækken

– NU HAR VI SKABT ro om dagpengesystemet, sagde en stolt finansminister Claus Hjort Frederiksen, da han i går præsenterede forliget mellem regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

FREDEN HOLDT kun et kvarter – nemlig lige indtil tunge drenge fra fagbevægelsen kom på banen.

HK-formanden Kim Simonsen sagde, at ’der er ingen tidsler i den her buket, for det er én stor kaktus’ – og erklærede krig. FOA-bossen Dennis Kristensen var lidt mere diplomatisk, men fortalte, at han er ’en anelse harm’.

VREDEN ER IKKE bare vendt mod politikerne bag det nye dagpengesystem, men også mod LO-formanden Harald Børsting, der var med i dagpengekommissionen, og som har sagt ja til forliget.

KRITIKERNE VENDER sig imod, at de arbejdsløse
– ikke mindst nyuddannede – kommer til at betale prisen for meget små forbedringer, og at der fortsat vil falde tusinder ud af systemet.

Mette Frederiksen (S) derimod kalder lempelsen af genoptjeningsreglerne for en sejr og mener, at der nu er skabt et system, som lønmodtagerne kan føle sig trygge ved.

MED MEGET GOD VILJE kan man sige, at forliget samlet set er et lille skridt i den rigtige retning. Ikke for nyuddannede, men for de ledige, som har mulighed for at forlænge dagperioden i op til et år ved at tage nogle småjobs undervejs.

MEN HELE HOLDNINGEN bag den dagpengemassakre, som skete i 2010 med Dansk Folkeparti som hovedarkitekt, og som trods nogle lappeløsninger stadig er gældende, er uacceptabel.

HELE SYSTEMET afspejler, at arbejdsløse er nogle dovne lømler, og at samfundet skal bruge pisken for at få dem op af sofaen.

Alle er enige om, at det skal kunne betale sig at arbejde. Men at smadre tilværelsen for ledige, der ikke KAN få et job, er direkte nederdrægtigt.

Og det ændrer forliget ikke på.

0 kommentarer
Vis kommentarer