Latterliggjort

I DISSE DAGE slår regeringen knuder på sig selv i forsøget på at udstede et burka-forbud uden at blive latterliggjort.

De hidtidige anstrengelser viser, at det er umuligt.

Især Dansk Folkeparti arbejder ihærdigt på at gøre det ulovligt at bære burka og niqab i det offentlige rum.

PROBLEMET er ’bare’, at der ikke kan lovgives specifikt mod disse muslimske beklædningsgenstande uden at komme i konflikt med grundlovens ord om religionsfrihed.

Det stopper dog ikke DF – og dermed heller ikke regeringen (og Socialdemokratiet).

DANMARKS RADIO har offentliggjort et regeringsudkast, som er blevet til efter søvnløse nætter hos en masse kloge jurist-hoveder.

Her tales om et generelt ’tildækningsforbud’, møntet på huer, hætter, tørklæder, masker, hjelme, heldækkende dragter og kunstige skæg.

MAN KAN allernådigst få lov til at dække sit ansigt til, hvis det tjener et ’anerkendelsesværdigt formål’ – f.eks. halstørklæder og huer i kulden eller en udklædning.

Så det er altså stadig tilladt at være julemand eller klæde sig ud til fastelavn. I hvert fald ifølge udkastet. Tak for det.

STRAFFEN FOR at overtræde forbuddet vil være en bøde, men kan i gentagelsestilfælde blive fængsel op til tre måneder!

I de tre regeringspartiers folketingsgrupper ser man med stor skepis på ministrenes overvejelser. Men langt de fleste falder givetvis til patten for ikke at skade forholdet til Dansk Folkeparti yderligere.

OGSÅ I DEN borgerlige presse er der modstand. Jyllands-Posten skrev således i går i lederen:

’Med et forbud udstiller det åbne samfund blot sin egen afmagt og manglende tro på, at de liberale frihedsrettigheder i sidste ende vil sejre. Et forbud er først og fremmest symbolpolitik, som skal demonstrere politisk handlekraft.’

DET BEDSTE, man kan sige om regeringens forbuds

planer, er, at de ført ud i livet ikke vil tære synderligt på politiets ressourcer, da der kun er forsvindende få, som bærer burka eller niqab.

Men at problemet er næsten ikke-eksisterende, stopper ikke politikerne.

FOR DE VIL ikke risikere, at typer som Martin Henriksen, Naser Khader eller Inger Støjberg får åndenød og går i koma, hvis de skulle være så uheldige at møde en burkaklædt kvinde på gaden.

Længe leve Forbuds-Danmark!