Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Latterligt hash-stunt

MENS man endnu fejede glasskår op og talte døde i Bruxelles, viste danske politikere sig fra deres mest idiotiske side i går:

SOCIALDEMOKRATERNE og Dansk Folkeparti – de to største partier – gik, helt seriøst, sammen i et fælles angreb på justitsministeren: Han skal stoppe hashhandlen på Christiania. Nu.

KAMPKLÆDTE betjente, ransagninger og konfrontationer alle døgnets 24 timer, indtil handlen er stoppet: Retsordførerne Trine Bramsen (S) og Peter Skaarup (DF) tordnede løs fra morgenstunden med alle de sædvanlige floskler. Politiet skal have flere ’værktøjer’ og smide fløjlshandskerne og bla-bla-bla.

MAN FÅR mindelser om George Bush, når han med bistert blik pustede sig op og lovede bøllebank her og der på kloden. I egne øjne en handlekraftig, stærk mand – i andres en natpotte uden for pædagogisk rækkevidde.

SÅ FARLIGE er S og DF heldigvis ikke.

DET VIRKER bare så himmelråbende uden jordforbindelse netop nu – med terrordrab og millioner af flygtninge lige på vores dørtrin – at begynde at fable om at rydde Pusher Street.

ISÆR da det langtfra er første gang, politikere har bedt om nøjagtigt det samme. Det ER prøvet. Uden godt resultat, andet end at nogle politikere får pudset profilen af.

EN periode får man spredt handlen ud til andre bydele – til beboernes raseri. Til gengæld ser resten af København ikke skyggen af en betjent under kampagnerne.

LIGE SÅ åbenlyst er det, at dansk politi netop i denne tid kører helt nede på fælgene: Grænserne er under pres på grund af flygtninge, og terrortruslen ånder os i nakken.

At forlange langvarig, massiv politiindsats på fristaden i stedet for er rent gak.

JUSTITSMINISTER Søren Pind spurgte også hovedrystende, hvilken af de mere presserende opgaver S og DF ønsker at fjerne betjente fra

MAN kunne samtidig spørge: Hvis det er så herrenemt – hvorfor ryddede Mette Frederiksen så ikke Pusher Street, da hun selv var justitsminister?

Det var ovenikøbet før flygtningekrisen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen