Lidt for Scharf

 

Terror-tjans: Den fyrede PET-chef Jakob Scharf kan kritiseres for meget – bl.a. at han havde et anstrengt forhold til budgetter og rejseregler, og at han var en elendig chef for politiets agenter.

Men dum, det er Scharf ikke. Da han i 2013 røg ud efter Ekstra Bladets afsløringer af de horrible forhold i PET og ledelsens medvirken i den såkaldte Christiania-sag, sikrede han sig en særdeles lukrativ aftrædelsesordning.

Selv om han reelt blev fyret, fik Scharf papir på som såkaldt kommitteret i Rigspolitiet at beholde sin velpolstede løn på 1,1 mio. kr. frem til april 2016. Ikke nok med det: Scharf fik samtidig gennemtrumfet en livsvarig ansættelse i staten.

Nu slår Scharf til igen. Han har stiftet et sikkerhedsfirma, der skal hjælpe private virksomheder med terror- og trussels-vurderinger. Det betyder dog ikke, at Scharf har sagt sit job op. Næ, han har søgt og fået bevilget orlov det næste års tid – selvfølgelig fordi han vil have et fast job at falde tilbage på, hvis firmaet går ned.

Scharf har samtidig ansat ni medarbejdere fra bl.a. PET: Erfarne og centralt placerede folk med årelang erfaring med terror-vurdering og beskyttelse af borgerne.

Man kan ikke klandre Scharf, at han går med livrem og seler og udnytter reglerne til det yderste. Men vurderet ud fra samfundets legitime interesser er Scharfs spekulation i orlovs-ordningen sgu lige lovlig scharf – undskyld, smart.

Den offentlige sikkerhed og kamp mod terror svækkes, når en tidligere PET-chef bevilges orlov til at kapre efterretningstjenesternes bedste hoveder.

Og det bliver helt grotesk, når Scharfs partner afslører, at parret i lang tid ’har arbejdet i døgndrift’ på at stifte det nye firma. Så må Scharf altså have brugt sit skatteyderbetalte job som kommitteret på at pleje private interesser.

Ekstra Bladet har utallige gange afsløret, hvordan ubrugelige topembedsmænd forgyldes i stedet for at blive sparket ud.

Finansminister Bjarne Corydon (S) kunne bruge de aktuelle overenskomstforhandlinger til at afskaffe disse forrykte ansættelses-aftaler. Men det skal hans embedsmænd nok forhindre.

0 kommentarer
Vis kommentarer