Løgn på løgn

I TRE ÅR HAR Københavns politiledelse pure afvist at have givet ordre til, at demonstranter skulle gøres usynlige for den daværende kinesiske præsident Hu Jintao under dennes besøg i hovedstaden i juni 2012.

Forklaringerne – bl.a. til Folketingets retsudvalg – er gået på, at i den udstrækning, demonstranterne var blevet skubbet til side og frataget deres Tibet-flag, var der tale om nogle overivrige betjente, som handlede på egen hånd, og som man i øvrigt ikke kunne finde frem til.

DERFOR VAR DET en bombe, justitsminister Søren Pind detonerede i går.

En hidtil ukendt skriftlig operationsbefaling, som var møntet på de politifolk, der indgik i dækningen af præsidentbesøget, dekreterede nemlig, at demonstranterne ikke måtte kunne ses fra præsidentens kortege! De skulle ikke være årsag til, at han tabte ansigt.

DET BETØD, at adskillige blev fjernet fra ruten og fik deres flag konfiskeret. Hvilket er en klokkeklar overtrædelse af den grundlovssikrede ret til at forsamles på offentlige pladser og demonstrere.

Søren Pind så pludselig ned i en sump og havde derfor ingen anden mulighed end at nedsætte en undersøgelseskommission.

Den skal nu vende hver en sten og finde ud af, hvem der har løjet.

SAGEN ER DYBT alvorlig – også fordi det ikke på forhånd kan udelukkes, at politiledelsen har handlet efter vink med en vognstang fra det politiske system. For PET var bekymret og behandlede præsidentens besøg som yderst ømtåleligt.

Daværende justitsminister Morten Bødskov (S) blev fyret, fordi han sammen med Københavns politidirektør fabrikerede en nødløgn om Folketingets retsudvalgs Christiania-besøg.

HAR DER OGSÅ været anvendt nødløgne i Tibet-sagen? Har Statsministeriet været involveret? Udenrigsministeriet? Justitsministeriet?

Det spørgsmål vil indgå i undersøgelseskommissionens arbejde.

Københavns politiledelse tvinges nu til at lægge alle kortene på bordet. Og det kan føre med sig, at der kommer til at rulle hoveder.

101 kommentarer
Vis kommentarer