Annonce:
Annonce:

Løkke & søn ApS

'Bergur Løkke Rasmussen er rendt af pladsen. Over til farmand hos Moderaterne. Det skal jo nok dæmpe politikerleden samt øge troen på, at vores folkevalgte først og fremmest deler sig efter politisk anskuelse.' Foto: Jens Dresling
'Bergur Løkke Rasmussen er rendt af pladsen. Over til farmand hos Moderaterne. Det skal jo nok dæmpe politikerleden samt øge troen på, at vores folkevalgte først og fremmest deler sig efter politisk anskuelse.' Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

DENNE leder kunne have andre overskrifter - f.eks.: 'Det blir' i familien', 'Fars dreng' eller 'Giftes med farmand'. Alle fristende af samme grund: Bergur Løkke Rasmussen er ikke skiftet fra Venstre til Moderaterne af politisk overbevisning. Vi taler privat-Bergur her. Ikke politiker-Bergur. Og hvor i alverden har knægten lært den slags kneb?

Løkke junior er tydeligvis i færd med at overtage familieforetagendet. Det er ellers ikke mere end fire måneder siden, Bergur Løkke, som medlem af EU-Parlamentet for Venstre bedyrede evig troskab til Venstre og sin egen liberale overbevisning. Sådan a la 'jeg vil ikke være statsminister for enhver pris'.

Annonce:

MEN BERGUR Løkke Rasmussen er rendt af pladsen. Over til farmand hos Moderaterne. Det skal jo nok dæmpe politikerleden samt øge troen på, at vores folkevalgte først og fremmest deler sig efter politisk anskuelse. Vi vil imidlertid gerne være hensynsfulde. Bergurs hykleri og løgne er fæle, ja, hvilket vi kan vende tilbage til. Men med sit partihop er han tillige havnet på toppen af en ny orden i dansk politik. Aldrig har vi set så mange partihop samt så markante løftebrud som i de seneste år.

IKKE BARE Løkke senior har undsagt fire årtier som Venstre-mand. Vi har også en statsminister, der først var rød, derpå blev grøn og nu også er blå. Vi har bitre borgerlige, der hopper rundt som barfodede kontorkursister på glødende kul. Vi har tidligere revolutionære, der har lagt opstanden bag sig og som kirketjenere i bløde sko har bevæget sig frem i dansk politiks kirkeskib til syndsforladelse og håb om ministerposter.

Og som bekendt er partihop og løsgængeri ikke ligefrem overrendt af politikere, der evner at forklare og begrunde afgørende politiske skel. Det virker snarere som skift til konkurrerende koncerner, der ikke truer med at ødelægge afhopperens karriereplan, men snarere kan fremme den.

Annonce:

BERGUR LØKKE Rasmussen siger, at han sandt nok har talt med far om sit skifte. Men det var mest som far og søn. Heraf kan vi udlede, at det af Løkke opfundne hårfine skel mellem statsminister-Lars og privat-Lars er en metode, der nu også går i arv. Ikke blot er Bergur i færd med at overtage familieforetagendet, men også dets forretningsmetoder. Deraf overskriften 'Løkke & søn ApS'. Det fæle er, at de ikke først og fremmest tænker, hvad de kan gøre for politik og dermed Danmark, men hvad politik og Danmark kan gøre for dem. Og det er, hvad vi her på Ekstra Bladet definerer som levebrødspolitik.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
576 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: