Løkke taber til Madsen

 

Foto Thomas Lekfeldt
Foto Thomas Lekfeldt

HVEM ER mest troværdig? Poul Madsen eller Lars Løkke Rasmussen?
Ifølge knap 5000 danskere, der har taget stilling til en afstemning på tv2.dk, er Poul Madsen en suveræn vinder.
Chefredaktøren for landets førende tabloidavis har – i skrivende stund – fået 64 procent af stemmerne mod 36 procent til landets statsminister i disciplinen at være redelig.

DET DREJER SIG naturligvis om Ekstra Bladets historie om, at landets statsminister har været bisidder for sin kone, Sólrun Løkke Rasmussen, da hun skulle til en samtale med sin chef på N. Zahles Gymnasieskole i København, hvorfra hun er blevet fyret.
Statsministeren har fortalt alt og alle, der gider høre på ham – eller vil diskutere sagen med ham om natten på Twitter – at historien er løgn. Den er ’fake news’. Hans kone er ikke blevet fyret, påstår Lars Løkke. Statsministeren vil dog ikke forklare sig yderligere. Han vil heller ikke kommentere hovedhistorien om, at han iført sikkerhedsopbud møder op på sin hustrus arbejdsplads for at være bisidder, når ægtefællen er indkaldt til kammeratlig samtale.

EKSTRA BLADET har kilderne i orden, er beskeden herfra. Som avisens chefredaktør har gjort opmærksom på i TV2 News’ ’Presselogen’, er statsministeren mere end velkommen til at indklage Ekstra Bladet til Pressenævnet.
Alt sammen har imidlertid fået TV2 til at spørge: ’Hvem tror du mest på – Poul Madsen eller Lars Løkke Rasmussen?’

MANGE VIL MENE, at når chefredaktøren for Danmarks førende tabloid-avis erklæres omkring dobbelt så troværdig som nationens øverste leder, så har landet et problem. Det synes vi også her på Ekstra Bladet. Vi er imidlertid tilfredse med, at sagen dermed er havnet, hvor den godtgør, at Lars Løkke Rasmussen udgør problemet – ikke Ekstra Bladet. Statsministeren er selve sagen. Det handler om Lars Løkke selv. Om det, som kritikken af Danmarks nuværende statsminister hele tiden har kredset om: hans dømmekraft – eller mangel på samme.

DET AT VÆRE statsminister er ikke og har aldrig været et embede, der skal tjene ens private velbefindende, men derimod nationens. Det har Lars Løkke Rasmussen efter mange sager stadig åbenlyst vanskeligt ved at begribe.
Det har danskerne derimod ikke. De ved udmærket, at det med ’Privat-Lars’ og ’Statsminister-Lars’ skal ærlige borgere ikke lade sig narre af. De har for længst gennemskuet, at landets statsminister skal man ikke nødvendigvis stole på.

255 kommentarer
Vis kommentarer