Løkke vil ’feje op’

DØDEN SKAL have en årsag, og derfor er politikerne fra ja-partierne godt i gang med at placere ansvaret for det klare nej ved EU-afstemningen.

Dagen derpå var S, R og SF enige om at give statsminister Lars Løkke hovedskylden, fordi han ’kvalte’ EU-kampagnen med en politisk dagsorden, som drejede sig om helt andre ting.

Derfor blev der kun halvanden uge til at agitere for et ja.

REAKTIONERNE fra ja-politikerne viser desværre, at de er totalt tonedøve.

De fatter ikke, at nejet ikke bare er et nej til at afgive suverænitet, men også et nej til de folketingspolitikere, som gang på gang bringer sig i et misforhold til befolkningens ønsker.

DERFOR ER DET IKKE nok, at regeringen den kommende tid bruger en masse krudt på at få en såkaldt parallelaftale i stand, så vi forbliver i Europol.

DET ER ENDNU vigtigere, at ja-partierne med regeringen i spidsen sadler om og indser, at der ude i landet er en dybere EU-skepsis end på Christiansborg.

DE HAR HIDTIL kun ønsket at være på talefod med den halvdel af befolkningen, som støtter deres kurs. Og vendt ryggen til den anden halvdel, der beskyldes for at være fodslæbende ignoranter, som skader Danmarks anseelse ude i Europa.

DE HAR hidtil ikke formået at registrere, at svælget mellem det, politikerne siger, og det, befolkningen oplever, bliver større og større. Hvilket selvfølgelig medfører, at flere og flere vælgere føler sig koblet af den politiske beslutningsproces.

INDEN afstemningsdagen fortalte statsministeren, at han i flere henseender var bekymret for et nej, for ’så skal jeg bruge al min energi på at rende rundt og feje op efter et nej’.

DEN BEMÆRKNING rummer en arrogance, som tydeligt illustrerer afstanden mellem de folkevalgte og folket.

VI HAR adskillige gange advaret politikerne om, at mistilliden til dem er voksende.

Torsdag 3. december skar vælgerne det ud i pap. Men om det opfattes sådan på Christiansborg, kan man desværre tvivle på.

354 kommentarer
Vis kommentarer