Løkkeland er for de rige

Absurd: En af de få gode ting ved VLAK regeringen er, at det er så åbenlyst, hvem de arbejder for.

Den borgerlige regering arbejder ene og alene for at gøre de rigeste i Danmark rigere. Så skide være med, at det skævvrider yderligere, og at der er en hel masse, der ikke har ret meget, som skulle få endnu mindre.

Det gik ikke med topskattelettelser. Dansk Folkeparti hoppede ikke på vognen. Det forstod Løkke. Og langt senere fattede den mere tonedøve liberale lillebror, Anders Samuelsen, det også.

Men har det fået Løkke og kompagni til at opgive kampen for at hjælpe deres velstillede venner og mæcener?

Naturligvis ikke. Det er jo derfor, de sidder i regering.

Kreativiteten blomstrer i VLAK, når det gælder om at finde nye måder at berige de rigeste på. Set i det lys er det genialt, som VLAK foreslår, at fjerne loftet for beskæftigelsesfradraget. Det vil give de højestlønnede endnu mere i indkomst end en topskattelettelse. Direktøren med en indkomst på 5 mio. kr. får en skattelettelse på 114.000 kr. Kassedamen og SOSU assistenten får en lang næse.

Man ser for sig, hvordan direktøren fra det velbeslåede nordsjællandske whiskybælte siger til sin blonde trofækone: ’Så går vi sgu’ en cru op.’

Længere nede af kysten, godt inde i landet og langt væk fra København, er virkeligheden en anden. Det er her, regningen skal betales. For det er nu en gang sådan, at hvis man forærer de rigeste store skattelettelser, så kommer nogen andre til at betale, nemlig de dårligst stillede.

Og det er meningen med VLAK regeringens politik. Det handler ikke om at gøre Danmark mere lige. Eller om at hjælpe de, der trænger.

I Løkke og Samuelsens verden er alle sin egen lykkes smed. Hvis vi ikke kan finde ud af at blive rige, så må vi klare os for stadig mindre offentlig hjælp.

Heldigvis har VLAK regeringen ikke flertal, så deres nye forsøg på at give de rigeste endnu mere, kommer til at lande lige så tungt på Dansk Folkepartis cementgulve som de famøse topskattelettelser.

For der findes heldigvis også borgerlige, der ikke bare er sat i verden for at rage til sig selv og deres i forvejen velstillede venner.