Løkkes løftebrud

 

Følg Leder

VENSTRES FORMAND, Lars Løkke Rasmussen, vil på ingen måde stå tilbage for statsminister Helle Thorning. Hun har i årevis brilleret med det ene løftebrud efter det andet, og nu får hun konkurrence fra en meget ivrig Lars Løkke.

Statsministerkandidaten fra Venstre har siden 2012 stædigt fastholdt, at hvis han bliver statsminister igen, skal der være nulvækst og udgiftsstop i den offentlige sektor. Og det var ikke til diskussion.

LARS LØKKE skruede endda op for retorikken, da han sidste år sagde: ’(...)udgiftsstoppet er det klare udgangspunkt og den grundplatform, jeg ønsker at stille mig op på, hvis jeg skal være statsminister. Og hvis jeg ikke kan få lov til at stille mig derop, så må de andre partier jo stille en anden derop.’

Og han satte yderligere trumf på: Jeg kan ikke garantere, hvor langt vi kan komme ud af den vej, jeg vil forfølge. Men hvis jeg ikke kan få benzin til at drive den motor, der skal føre os derud, så forsvinder perspektiverne for mig at se i at blive statsminister’.

MAN KAN roligt sige, at det var klar tale. Hvis de øvrige borgerlige partier ikke ville støtte hans nulvækstplan, måtte de se sig om efter en anden statsministerkandidat. Men det var kun lige indtil i går. Her fortalte Lars Løkke Berlingske Tidende, at der godt kan bruges flere penge i den offentlige sektor.

Og hvorfor nu denne kovending? Svaret er ret enkelt. Når det kommer til stykket, er det alligevel vigtigere for Lars Løkke at blive statsminister end at holde fast i nulvækst og udgiftsstop. Og hvis han skal afløse Helle Thorning efter valget, har han brug for Dansk Folkeparti som sit parlamentariske grundlag.

SELV OM både de konservative og Liberal Alliance brokker sig voldsomt over Lars Løkkes klokkeklare løftebrud, får det ingen betydning. De makker alligevel ret, hvis Blå Blok vinder valget, for de har ikke noget alternativ. Men Kristian Thulesen Dahls tropper kan Løkke ikke undvære. Så hellere sælge ud af både politik og principper.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.