Løkkes løgn

DE 22 MINISTRE har tilbragt en stor del af weekenden på et fynsk gods, hvor de med god mad og årgangsvine skulle lære hinanden bedre at kende. Og slikke sårene oven på det totale nederlag om placeringen af en ny politiskole.
Mange forventede helt naturligt, at regeringen også ville bruge seminaret på at justere sin politik ud fra en erkendelse af, at den som mindretalsregering er tæt på at køre fast. Men de blev dybt skuffede.

DET STORE DYR i åbenbaringen var rockerpakken, som på et efterfølgende pressemøde blev fremlagt af de tre partiledere med patos og store armbevægelser. Fint nok.
Men den er nem at håndtere på Christiansborg, da stort set hele oppositionen forlods har nikket til det meste.

FOR LIGE AT MINDE vælgerne om, at regeringen skam er borgerlig liberal, blev der også lagt et forslag på bordet om at sænke skatten på de dyreste boliger.
Rent skuespil for vælgere i Gentofte og på Frederiksberg, for et stort flertal i Folketinget er imod.
Men tre af regeringens økonomiske mærkesager – lavere pensionsalder, lempelse af topskatten og en SU-reform – blev skudt til hjørne med nogle bemærkninger om, at det må man se på til efteråret eller efter næste folketingsvalg.

I 63 DAGE HAR regeringen siddet på magten, kittet sammen af et 86 sider langt regeringsgrundlag, som på afgørende punkter er ren kosmetik. Med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti i spidsen har folketingsflertallet for længst sagt nej til at lægge stemmer til de tre mærkesager.

MEN LARS LØKKE, Anders Samuelsen og Søren Pape lader som ingenting ud fra en fælles illusion om, at det såmænd nok skal gå alligevel.
Og den illusion blev der ikke pillet ved på regeringsseminaret for ikke at ødelægge det hyggelige samvær.

REGERINGEN HAR brugt 63 dage på at regere uden om de store minerede områder. Ingen tør tage en konfrontation på virkeligt betydningsfulde emner, for det kan betyde valg. Og det er Venstre – og DF – bestemt ikke interesseret i.
Lars Løkke har flere gange understreget, at han ikke vil være statsminister for enhver pris.
Men hans ageren i VLAK-regeringen viser, at det er løgn. Løkke sidder bare for at sidde.

221 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere