Løkkes timing

RIGTIG, rigtig meget ufordelagtigt kan skrives om statsminister og bilags-baron, Lars Løkke Rasmussen (V), og hans evne til at lede landet.

HER vil vi nøjes med at skrive om hans fornemmelse for timing. Og den er ikke-eksisterende.

SOM Ekstra Bladet kunne afsløre i går, hoppede Lars Løkke og hans kone, Sólrun, søndag kl. 18.45 på et Ryanair-fly i Københavns Lufthavn med Malaga som destination.

DET var mildest talt ret ubetænksomt gjort.

RYANAIR er et dybt usympatisk foretagende, der ser social dumping som et mål i sig selv. Selskabet nægter at anerkende den danske model og afviser overenskomst med personalet, som spises af med sulteløn. Til gengæld får selskabets topchef, Michael O’Leary, en årsløn på ca. 13 mio. kr.

SOM privatperson skal Lars Løkke selvfølgelig have lov til selv at bestemme, hvilket selskab han vil flyve med. Det rager ikke andre. Ligesom det heller ikke vedkommer andre, hvad privatpersonen Lars Løkke f.eks. spiser og drikker.

SAGEN er dog, at Lars Løkke på grund af sit job som landets statsminister ikke kan forvandle sig til privatperson, når det passer ham. Han er i princippet på 24/7.

DET ved Lars Løkke godt. Og så er vi tilbage ved timingen. For Lars Løkke ved også godt, at fagbevægelsen ser rødt og støver fanerne af, når Ryanair nævnes.

DERFOR er det torskedumt af statsministeren at støtte flyselskabet, samtidig med at treparts-forhandlingerne er skudt i gang.

HAN har igen og igen understreget over for arbejdsgiverne og LO’s folk, hvor afgørende forhandlingerne er for bl.a. flygtningespørgsmålet og ... kampen mod social dumping.

SOM en af fagbosserne FOA-formand Dennis Kristensen siger: ’Det er svært at finde et dårligere signal at sende’.

LARS Løkke er vant til at flyve jorden rundt på 1.klasse – på andres regning vel at mærke. Så det føles vel lidt mærkeligt at rejse med Ryanair for egen regning.

MEN det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Løkke. Han er krøbet i flyverskjul.