Luftkasteller

Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

V-REGERINGEN har store problemer med at få virkeligheden til at passe til sine mere eller mindre flyvske og vanvittige idéer og beslutninger.

TAG NU disse hersens ti badelande og feriecentre, som den såkaldte erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen vil plastre strand- og kyststrækninger til med.

ALLE MED en smule indsigt i turistpolitik og -

planlægning siger, at projekterne er rene luftkasteller.

DELS gider turisterne ikke firkantede feriecentre og larmende badelande. Dels bygger projekterne på fremskrevne turisttal og -indtægter, der i bedste fald er grebet ud af luften.

ALT PEGER i retning af, at disse milliarddyre projekter i Danmarks unikke kystnatur vil ende i konkurser og halvtomme bygninger.

MEN DET rager ministeren langsomt. Troels Lund Poulsen er argumentations-resistent og slynger besværgende om sig med luftige påstande om fremgang og vækst.

ELLER hvad med den nye treparts-aftale, der skal skaffe flygtninge i arbejde hurtigst muligt. Det skal ske ved at give flygtningene en timeløn på mellem 49 og 120 kr. samt uddannelse.

AFTALEN er såre sympatisk. Men ingen aner, om den kan leve op til regeringens målsætning om, at hver anden flygtning skal i arbejde.

SOM beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen i det mindste indrømmer: ’Man kan ikke forpligtge hinanden på nogle bestemte beskæftigelsestal’.

VI KAN også nævne regeringens forkromede udflytningsplan. Først blev der afsat 400 mio. kr. til at flytte de knap 4000 statslige job.

I TAKT med, at journalister har gravet sig ned planen, er det dog blevet afsløret, at planen bliver laaangt dyrere.

SENESTE beregning, der er vredet ud af finansminister Claus Hjort Frederiksen, lyder på 944 mio. kr. – mere end dobbelt så meget som først anført.

DET TAL kommer heller ikke til at holde. Politiken har ud fra interne papirer beregnet, at udgifterne bliver langt over en mia. kr.

MEN finansministeren vil mørklægge tallene under den såkaldte offentlighedslov. Det kommer hans regne- stykke ikke tættere på virkeligheden af.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+