Annonce:
Annonce:

LUK DANMARK OP

Skal kulturlivet stadig være nedlukket, og må man fortsat ikke gå i zoologisk have, selvom det nu har vist sig, at kun ganske få omikron-patienter ender på intensiv? Foto: Thomas Borberg
Skal kulturlivet stadig være nedlukket, og må man fortsat ikke gå i zoologisk have, selvom det nu har vist sig, at kun ganske få omikron-patienter ender på intensiv? Foto: Thomas Borberg
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

INGEN DANSKERE orker det ret meget længere. Og vi gider ikke leve formummede i mundbind samt i delvis nedlukning og afsondret fra hinanden, hvis ikke det er nødvendigt. Ifølge Statens Serum Institut er hele 90 procent af alle smittede danskere ramt af omikron. Til gengæld er den ikke særlig farlig.

709 CORONA-PATIENTER er senest meldt indlagt. Heraf blot 93 med omikron pr. 30 december. Og af disse lå kun fem omikronpatienter på intensiv. Vi siger og skriver FEM! På trods af, at 90 procent af alle smittede i landet er smittet med omikron.

SKAL KULTURLIVET stadig være nedlukket? Må man fortsat ikke gå i zoologisk have? Og hvor farligt er det egentlig at slippe børnene fri? Målet har hele tiden været at undgå en overbelastning af hospitalerne. De er tydeligvis ikke overbelastede – i hvert fald ikke på grund af corona.

Annonce:

SOM VI skrev her på lederplads nytårsdag: ’Giver det nye sygdomsbillede ikke anledning til at indføre en ny strategi?’ Muligheden synes vidt åben for som regering at stille sig op og sige, at tilgangen har været den rette. Vaccinerne har virket. Den store tilslutning har sikret, at sundhedsvæsnet aldrig bukkede under. Derfor ligger friheden foran os.

MENS DETTE skrives mandag eftermiddag, har danskerne imidlertid endnu ikke hørt fra regeringen. En regering, der med statsministeren og sundhedsministeren i spidsen ellers ikke har forsømt at afholde pressemøder på stats-tv, når der skulle belæres, formanes og læses og påskrives.

Regeringen har altid forekommet træg ved havelågen, når det gjaldt godt nyt om corona. Mette Frederiksen og kompagni er bedre til kontrol end tillid.

MEN SLIP OS NU FRI. Vi har vist, at vi har styr på det. Selv det påholdende og igennem to år restriktive Statens Serum Institut meldte i går ud ved faglig direktør Tyra Grove Krause i et interview i ’Go’ morgen Danmark’ på TV 2, at vi i løbet af et par måneder vil se smitten ’klinge af’. ’Vi får vores normale liv tilbage,’ lød det.

Annonce:

MÅ VI foreslå et nyt pressemøde snarest, hvor Danmarks statsminister nu taler om at lukke livet og landet op?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: