Luk op for de syge

Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

Mette Frederiksen har været fænomenal til at få folk til at vaske hænder og holde sig hjemme. Det er hun stadig, viste det lange pressemøde i aftes.

Men derudover? Når hun med en stemmeføring, som var det dronningens nytårstale, er færdig med at tale om fællesskab og håndsprit, står det tilbage, at f.eks. detaljerne om genåbningen i de små klasser og børnehaverne er noget, som kommunerne må tage det nærmere ansvar for. 

Hun er i det hele taget bedre til at lukke ned end til at lukke op – dét er alle mulige andres ansvar. Og hendes krav om, at det skal gå langsomt, er blevet en del af hendes eget signal om, at hun har styr på det.

Imens har to af landets største hospitaler – som Ekstra Bladet beskrev i fredags – sendt medarbejdere hjem på ferie eller afspadsering. 11.000 operationer er blevet aflyst. Operationsstuerne står tomme i stor stil. 

Dem hørte vi intet om ved pressemødet i går – udover at ’en langsom og forsigtig genåbning’ åbenbart ikke giver nævneværdigt håb for tusindvis af patienter med dødelige sygdomme, der er skubbet om bag i køen. For smitten kan stadig gå amok, hvis vi ikke alle sammen overholder reglerne, lyder argumentet.

Men den ubrugte kapacitet, der kunne lindre og helbrede tusindvis af patienter, er åbenbart ikke lige om hjørnet. Mens hun soler sig som skrap landsmoder, der fik coronasmitten under kontrol, hober syge patienter sig op i stedet for at komme under behandling.

Oppositionen herhjemme er åbenbart død. De fleste i Folketinget bliver kun brugt som nyttige idioter, der stemmer hjælpepakker og hastelove igennem, som de dårligt får tid til at sætte sig ind i. Et corona-møde med partilederne i går via Skype blev uforholdsmæssigt langt, fordi de er trætte af kun få en orientering i stedet for at være en del af opgavens løsning. Man forstår deres frustration – især når Mette Frederiksens magtfuldkommenhed har så åbenlyse mangler, f.eks. i forhold til alle de andre syge, der bare må vente.

Lars Løkke stillede derfor i B.T. i går de relevante spørgsmål med en konstatering af, ’at jeg har passeret det punkt i mit liv, hvor jeg har brug for at bestå popularitetsmålingerne.’

’Hvad er egentlig strategien? Skal vi opretholde isolation og stilstand, indtil en vaccine er opfundet – eller styrer vi efter flokimmunitet. Jeg kan ikke være den eneste, der efterspørger klar besked.’

Han mener, at vi har brug for en genåbning af samfundet, der bl.a. går lige til kapacitetsgrænsen for vores sundhedsvæsen. I stedet for at lade afdelinger og operationsstuer står halvtomme. Men sådan bliver det stadig ikke. Og hele statsministerens retorik lagde op til, at mennesker, der forventer, at man kan løse flere ting på én gang, er ude i noget farligt og ukontrolleret.

Flokimmunitet er som bekendt regeringens mål. De tør bare ikke sige det højt af frygt for at lyde kyniske. At det er små børn, der skal holde for i åbningen af samfundet, viser jo netop, at det er flokimmuniteten, der er central – de små kan tåle det! Mette Frederiksen taler i stedet, som om at ingen skal dø. Hun passer på os alle sammen, skal vi forstå ... Men det passer jo ikke.

Hun passer ikke på de 11.000 patienter, der har fået aflyst deres operationer. Kræft-, hjerte-kar- og andre sygdomme kommer i anden og tredje række, mens hospitalsafdelinger ligger øde hen og står klar, hvis coronapatienterne skulle vælte ind.

Skulle dette ske – mon så ikke hospitalerne er hurtige til at omstille sig igen? Det vil ikke være første gang i danmarkshistorien, at en patient oplever at få aflyst sin operation i sidste øjeblik, fordi noget mere presserende er dukket op.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind