Luk Pusher Street

I dag genåbner Pusher Street – og dermed rykker hashhandlen tilbage. Foto. Ritzau/Scanpix
I dag genåbner Pusher Street – og dermed rykker hashhandlen tilbage. Foto. Ritzau/Scanpix

MAN KAN ikke sige Christiania uden samtidig at sige Pusher Street. Og så har vi balladen.

En stor del af befolkningen kan mobilisere sympati for nogle af fristadens grundlæggende tanker om bl.a. plads til skæve eksistenser. Og endnu flere ser med rette Pusher Street som en kræftbyld, der skal fjernes.

CHRISTIANIA er sin egen modsætning på godt og ondt. Pusher Street er Danmarks centrum for hashhandel. Hvorfor christianitterne accepterer denne status, har de gennem flere årtier givet mange udflydende forklaringer på.

Men talsmand Ole Lykkes udtalelse til Berlingske opsummerer sikkert det væsentligste:

’Vi gider ikke gå rundt og være ulønnede politifolk for en narkotikapolitik, som har spillet fallit.’

DET ER DA ganske vist: Narko-politikken hænger ikke sammen, og som Ekstra Bladet flere gange tidligere har slået til lyd for, er legalisering af hash og kontrolleret salg eneste fornuftige løsning.

MEN INDTIL politikerne får taget sig sammen, skal Fristaden selvfølgelig overholde gældende lov.

Ellers går det galt – hvilket det som bekendt er gjort et utal af gange med voldelige sammenstød med politiets stormtropper.

SAMTIDIG er christianitternes fri hash-politik udtryk for galoperende dobbeltmoral. For i praksis støtter de den organiserede hashhandel, der efterlever de koldeste kapitalistiske principper – som Fristaden skulle værne imod.

Hash-bagmændene – som ifølge bl.a. opsigtsvækkende retssager tæller rockergruppen Hells Angels – har nemlig gennem årene scoret milliarder og atter milliarder i skattefri profit.

FRISTADEN har nogle regler om, at hashbodernes ejermænd og sælgere skal bo på Christiania. Læg dertil, at boderne ifølge vedholdene rygter betaler en form for afgift til fællesskabet.

DISSE REGLER skal ud fra den specielle christianittiske logik virke som en slags kompensation og formildende omstændighed. Det er noget værre sludder. Reglerne skævvrides også, når vi kommer ud i den tågede virkelighed.

I DAG SKAL Pusher Street efter planen genåbne efter nogle dages ’ombygning’. Vi vædder en joint på, at hashhandlen fortsætter.

DET GØR den, indtil politikerne legaliserer hash og dermed rammer Pusher Street og bagmændene, hvor det gør mest ondt; på pengepungen.

176 kommentarer
Vis kommentarer