Annonce:
Annonce:

Man slår da kvinder

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Lad os kalde Kvinfo frem på scenen.

Der er nemlig nyt om kvindeundertrykkelse. Tilmed om undertrykkelse af kvinder med anden etnisk baggrund end dansk, hvilket Kvinfo for nylig medgav at have ignoreret lige lovlig meget til fordel for hjemlig ligestilling.

En ny rapport fra FN’s kvindeorganisation UN Women fortæller, at arabiske mænd finder vold mod deres hustru helt på sin plads og i orden. Eksempelvis mener 90 procent af de egyptiske mænd, at en kvinde må tolerere vold, når det gælder om at holde sammen på familien.

Rapporten bygger på den angivelig hidtil mest omfattende undersøgelse af emnet i mellemøstlige og nordafrikanske lande. 10.000 mænd fra Egypten, Libanon, Marokko og Palæstina har svaret.

Annonce:

Mange har måske vanskeligt ved at tage FN alvorligt, når det gælder ligestilling. Eksempelvis blev Saudi Arabien forleden udvalgt til at stå i spidsen for at beskytte kvinders rettigheder. Hvilket svarer til at ansætte tricktyve som hjemmehjælpere.

Men alvoren i den nye FN-rapport er vanskelig at komme uden om.

– Dens resultater har vist os ting, vi allerede vidste, men som vi ikke havde bevis for – for eksempel, at der blandt mange af de mandlige respondenter er en følelse af overlegenhed og en overbevisning om, at mænd har ret til at beskytte og kontrollere deres kvindelige familiemedlemmer, kommenterede Mohammad Naciri, der er regional direktør i de arabiske lande for FN’s kvindeorganisation UN Women.

Og det er så her – med FN’s almindelige afmagt, når det gælder handling, i tanke – at andre må på banen.

Idéen om, at integrationen af arabiske og mellemøstlige flygtninge og migranter i Danmark alene er et spørgsmål om god vilje og at slippe danske fordomme, er naiv.

Annonce:

Det er vanskeligt at forestille sig, at mænd med så mørkt og undertrykkende et kvindesyn – hvad enten det er religiøst eller kulturelt betinget – ikke bringer det med sig, hvis han flytter.

Den del af eksempelvis Egypten eller Palæstina, vi har i Danmark, bærer tydeligvis på en udbredt kvindeforagt og -undertrykkelse, der er uforenelig med dansk lov og kultur.

Kære Kvinfo – vi har ikke brug for flere relativiseringer, fordi overgreb på kvinder endelig ikke må fremstilles som kulturspecifikt eller etnisk eller sågar religiøst betinget.

Sæt i gang.

Forestil jer, at eksempelvis 90 procent af mændene i Randers – undskyld, Randers – synes, det er helt i orden at tæve deres hustruer efter behag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: