Manden, man ikke kan slippe af med

Ifølge Weekendavisen har Lars Løkke i ferien malet sit høhus på Færøerne. Hvorefter den forhenværende statsminister på instagram har konstateret:

’Det er nu alligevel dejligt med den slags arbejde, hvor man kan se, at man har været der.’

Konstateringen kan nemt ses som en modsætning til Løkkes statsministerperiode de sidste fire år. Og man bør vel i den anledning stille spørgsmålet: Burde Løkke ikke være gået af som formand for Venstre for længst?

Mange venstrefolk har stillet sig selv og hinanden dette spørgsmål i nogle år. Men det er åbenbart med Lars Løkke som med gæsten, der til havefesten ender med at tiltrække naboklager, fordi han bliver ved med at synge omkvæd på musik, der for længst er slukket. Manden går aldrig sin vej. Han skal åbenbart ikke noget andet eller videre.

De borgerliges tabende statsministerkandidat er således – til manges forbløffelse – åbenbart stadig de borgerliges statsministerkandidat, da han fortsat er formand for Venstre. Og dette forekommer besynderligt al den stund, at Løkke faktisk har ladet vide, at han hellere vil noget andet.

Det er derfor, Venstre først på mandag når til at finde ny gruppeformand og politisk ordfører og først torsdag på sommergruppemøde fordeler ordførerposter oven på valget. Lars Løkke lod nemlig vide, at han var i spil til en EU-post ved den seneste Bruxelles-party.

Nu er han så bare tilbage på Venstre matrikel med uforrettet sag. Dermed har Venstre og det borgerlige Danmark en spidskandidat, der foretrækker – ja, efter sigende i flere år har ønsket - at blive noget andet. Men det er åbenbart lettere at finde et job til de konservatives Brian Mikkelsen end til Lars Løkke.

Imens er resten af det borgerlige Danmark energisk og ivrigt i færd med at føre blå værdikrig: Bør foie gras forbydes? Og i Berlingske læser man samtidig en serie om, hvad der er gået galt for borgerligheden. Det føles lidt ligesom dengang, man i 70'erne og 80'erne uforvarende havnede til middag i et kollektiv, og de diskuterede DKP over for KAP over for SAP, og om akvariet burde være atomvåbenfri zone.

Alt imens diskuterer Venstre i det alt for skarpe lys her morgenen efter valget så, hvad de skal stille op med manden ude på plænen. Og modfaldne når de frem til, at det bestemmer han åbenbart selv.

Høhuset er malet. Flot! Vi kan alle se det: 'Løkke was here'. Og hvis ikke han er gået, så er han der gudhjælpemig endnu, som man siger. Og han synger en ny sang. Omkvædet er ikke længere at gå i regering med Socialdemokratiet og Mette Frederiksen. Nu er det tværtimod at tage nøglerne til landets lederkontor fra hende - for enhver pris.

377 kommentarer
Vis kommentarer