Mediesex

Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

’Presselogen’ på News er aflyst på søndag, skrev et vittigt hoved på Twitter. TV2 har opdaget, at programmet kommer til handle om stationen selv, og det går jo ikke.

Der blev hermed hentydet til TV2’s stop for en dokumentar om sexisme i medierne, som har fundet sted med selvsamme begrundelse. Efter fire måneders arbejde i dokumentarafdelingen, havde ledelsen åbenbart til egen forbløffelse opdaget, at MeToo i medierne i høj grad handler om TV2.

Og som stationens nyhedsdirektør, Jacob Kwon, konkluderede onsdag:

’Vores vurdering er, at TV2 grundlæggende ikke er de rigtige til at undersøge sig selv – og dermed ikke de rigtige til at producere og publicere en dokumentar, når indholdet er endt med i høj grad at handle om os selv.’ 155 medarbejdere skrev derpå under på en protest. De kalder beslutningen et angreb på den redaktionelle frihed og et svigt af de kilder, der er trådt frem i dokumentaren.

Det er altid et betagende syn, når medier, der gerne rider på høje heste og forlanger gennemsigtighed og åbenhed af alle andre, selv falder af i vandgraven og derpå taler, som om de ikke er indsmurt i lige dele mudder og hykleri.

Det var således også i den forgangne uge, at Danmarks selvudråbte MeToo-avis, Politiken, hændervridende måtte meddele, at man efter at have peget fingre ad alt og alle havde set sig nødsaget til at uddele advarsler for sexchikane blandt sine egne medarbejderne. – Der er problemer med dele af vores kultur, udtalte chefredaktør Christian Jensen til Ekstra Bladet.

Da Politiken skrev om sexchikane på Ekstra Bladet, var der ellers – uagtet at Ekstra Bladets antal af sager var færre – problemer med hele Ekstra Bladets kultur, måtte vi forstå. Sexchikane på Ekstra Bladet var forsidestof i Politiken. Det er sexchikane på Politiken så ikke i Politiken, kan man konstatere, ligesom sexchikane på TV2 heller ikke er det i TV2.

Hverken Christian Jensen eller Jacob Kwon vil uddybe noget af betydning. Men som sidstnævnte udtrykker det: ’Det er vigtigt at understrege, at vi fra TV2’s side ikke ønsker at lægge låg på noget.’ Hvilket mest af alt lyder som nyhedsdirektørens version af ’I did not have sexual relations with that woman’.

Det er således ikke dansk journalistiks fineste stund for tiden. Det bliver det heller ikke i søndagens ’Presselogen’, dette dansk journalistiks ugentlige bispemøde, hvor deltagerne erklærer deres rette tro og giver hinanden og sig selv syndernes forladelse.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind