Annonce:
Annonce:

Meld jer nu ind i integrationskampen

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

#ÆrligTalt: På Ekstra Bladet har vi gjort det til en mærkesag at fortælle tingene, som de er. ’Flytningekrisen – Ærlig Talt’ er et forsøg på at skære gennem de politiske fløjes tågesnak. Vi gider ikke ride med på den uhumane strammer-bølge, men vi gider heller ikke naivt at blive talerør for den fløj, der vil sige velkommen til alle. Vi kræver løsninger, der er baseret på virkeligheden. Og virkeligheden er, at vi i år kommer til at integrere op mod 50.000 nye borgere i Danmark.

Annonce:

Virkeligheden er også, at vi er rigtig dårlige til at integrere flygtninge. I næste uge går arbejdsmarkedets parter og regeringen i gang med de såkaldte trepartsforhandlinger. Og det vil formentlig resultere i en ny integrationspakke. Det vil i givet fald blive den 22. på 17 år, og de første 21 har ikke virket, siger Erik Bonnerup, der for skiftende regeringer har ledet råd og tænketanke om integration. Bonnerup er tidligere departementschef og erhvervsmand. Hans hovedpointe er, at ’ud over gode undskyldninger er det, som om man leder efter nogle få ting, der kan løse det her problem’.

Men sådan er virkeligheden ikke skruet sammen, understreger Bonnerup over for Politiken.

Integrationen kan ikke klares med et smart snuptag. Det kræver en samlet løsning, mange forskellige initiativer og masser af vilje. Denne vilje skal ikke kun komme fra politikerne, men også fra arbejdsgivere og fagbevægelse. For på trods af 21 integrationspakker på 17 år er det stadig kun hver anden indvandrer, der er på arbejdsmarkedet.

Annonce:

Lad os begynde med politikerne. Det politiske flertal må holde op med at forsøge at bilde befolkningen ind, at de kan stoppe flygtningestrømmen. Det kan de ikke. Opgaven må i stedet være at skabe forståelse for, at det er bedst for alle (og billigst), at flygtningene integreres i det danske samfund. Det vil kræve en helt anden retorik. Og det kræver også, at man ikke gemmer flygtninge væk i landsbyer og skaber udsigtsløst lange ventetider på familiesammenføring. 30 procent af flygtningene kommer hertil med psykiske problemer. Hvordan skulle de få det bedre af at blive isoleret og vente tre år på deres familier?

Arbejdsgiverne må også melde sig ind i kampen. I dag er det primært kommunerne, der får pålagt opgaven at skabe integrationsjob. Det holder ikke. Og fagbevægelsen ligeså. De er så bange for, at arbejdsgiverne skal misbruge løntilskud og fleksordninger for indvandrere, at de blokerer for alt.

Vi skal ikke forsørge indvandrerne med passiv støtte resten af deres liv. Det bliver for dyrt. Det vil gå ud over velfærden. Bemandingen i børnehaverne bliver dårligere, de ældre må vente endnu længere tid på at komme på toilettet, og ventelisterne på hospitalerne vil vokse. Det er konsekvensen, hvis vi ikke får de tusindvis af nye indvandrere integreret på det danske arbejdsmarked. Så lyv ikke for jer selv, jeres medlemmer og alle os andre – tal ærligt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: