Meningsmålings-tyranni

DET KAN ellers nok være, at DR’s TV-Avisen har fat i en vaskeægte nyhed:

Rød blok stormer frem med S-formand Helle Thorning i front. Mens Lars Løkke og hans Venstre-tropper samt resten af blå stue har mistet pusten.

KOGT IND er rød blok nu kun sølle to procentpoint fra igen at have flertal, og det er dæleme sensationelt. For i sidste måned var Helle og co. mere end seks procentpoint bagefter.

Der er mere guf for Socialdemokraterne i målingen. De vil igen blive Danmarks største parti; hele – hold nu fast – 1,6 procentpoint større end Venstre.

DISSE vanvittigt interessante og for vort land så afgørende beregninger fremgår af en dugfrisk meningsmåling, som Epinion har lavet for DR.

TV-Avisen, som kalder sig Danmarks mest troværdige nyhedsmedie, har også reageret derefter: En mindre hær af korrespondenter og analytikere, og hvad de nu kaldes, har andagtsfuldt udlagt meningsmålingen for folk og fæ.

EKSEMPELVIS kunne DR’s politiske analytiker Bjarne Steensbeck slå fast: 'Dagens store nyhed er, at nu er der slået hul på blå blok. Seks mandater mister de borgerlige i torsdagens måling fra Epinion til den røde side. Og det er opsigtsvækkende'.

EN AF hans licens-aflønnede kolleger mente at vide, at en valgdato var rykket nærmere.

MEN SÅ opstår forvirringen. For ifølge den nyeste Megafon-måling, som Politiken bragte i går, er intet ændret. Blå blok har stadig komfortabelt flertal. Venstre er stadig størst.

Så hvem skal man tro på. Eller skal man overhovedet tro på disse meningsmålinger?

MANGE husker nok, at DR ved sidste kommunalvalg bragte en såkaldt exitpoll om, at Socialdemokraterne ville indkassere et katastrofalt nederlag. Helle Thorning lovede tilmed bod og bedring. Men meningsmålingen viste sig at være skruphamrende forkert.

KRISTIAN Thulesen Dahl (DF) jokede på et tidspunkt med, at han gik rundt med en meningsmåling fra 2009, hvoraf fremgik, at SF ville overhale Venstre. Ved valget blev Venstre næsten tregange større ...

DISSE meningsmålinger har udviklet sig til et tyranni. Men de såkaldt seriøse medier elsker dem. De bruger dem til grotesk selvpromovering og spin dikteret af deres politiske dagsorden.

206 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere