Mere mørklægning

Sundhedsminister Magnus Heunicke og justitsminister Nick Hækkerup trækker Folketinget rundt ved næsen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sundhedsminister Magnus Heunicke og justitsminister Nick Hækkerup trækker Folketinget rundt ved næsen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

DET VAR tidligere forsvarsminister Søren Gade (V), der konfronteret med en stribe misvisende svar til Folketinget erkendte: ’Vi ruttede ikke med sandheden.’

UDTALELSEN var opsigtsvækkende, fordi en eksminister stod frem med navn og bekræftede, hvad der foregår i de politiske luftlag: Ministre trækker Folketinget og vælgerne rundt ved næsen, hvis de kan slippe afsted med det.

OM NOGEN efterlever Mette Frederiksens ministerregime denne flossede sandhedsstrategi.

DEN POLITISK brandvarme Syrien-sag, hvor Folketinget er blevet holdt i uvidenhed om bl.a. risikoen for radikalisering af de danske børn i fangelejrene, er et aktuelt eksempel.

SOM AFSLØRET af Ekstra Bladet de seneste dage skjulte justitsminister Nick Hækkerup i et halvt år de graverende oplysninger, der kunne læses i en rapport fra Politiets Efterretningstjeneste. Han ruttede ikke med sandheden.

S-REGERINGEN har heller ikke ruttet med sandheden om coronaen. Ekstra Bladet og andre medier har kortlagt, hvordan Moder Mette manipulerede og fortiede oplysninger ved den første nedlukning for et år siden.

OG ’REDEGØRELSEN’ om minkmassakren i vinter var så misvisende og forvansket, at Folketinget har nedsat en såkaldt granskningskommission, som det næste års tid skal udspørge de ansvarlige ministre, politikere og embedsmænd.

SELVSAMME undersøgelse bruger regeringen nu til at undgå nye ubekvemme afsløringer, som her og nu kan svække regeringen. Altså mere mørklægning.

JUSTITSMINISTER Nick Hækkerup og sundhedsminister Magnus Heunicke afviser således konsekvent at svare på enkle, konkrete spørgsmål i Folketinget om minkmassakren – med henvisning til undersøgelsen og embedsmændenes retssikkerhed.

DEN TAKTIK har andre regeringer benyttet, men det bliver den ikke mindre betændt af. For reelt er der tale om et usagligt argument, der ikke holder i byretten. Men det rager den magtarrogante S-regering langsomt.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind