Mettes kovending

LIGE SÅ stille har Socialdemokraterne opgivet deres store ideologiske felttog mod privathospitalerne.

NU FØRER Mette Frederiksen også V-politik her. Men det skal helst ikke råbes ud fra hustagene. Det bliver vel for pinligt ... og partiets bagland har som sædvanlig ikke et kvæk at skulle have sagt. Det er iskold taktik på højt niveau.

MENS  Lars Løkke i sin tid var sundhedsminister i 00’erne og reformerede hele sygehusvæsenet på eksprestid, var lige præcis brugen af privathospitalerne ellers et af rød bloks vigtigste angrebspunkter. Både ideologisk og økonomisk.

PRIVATHOSPITALERNE voksede sig store, da Løkke for at nedbringe de alenlange ventelister indførte garantier for hurtig diagnose og behandling – ellers måtte borgerne kvit og frit få en bedre service privat. Patienterne var henrykte!

MEN ALENE tanken om at springe over køen på et offentligt hospital og få vip-behandling på et privatsygehus forekom nærmest Socialdemokraterne syndig. Og skadelig for det offentlige system, mente man.

DERTIL kom, at priserne de første år var for høje. Så høje, at Rigsrevisionen senere kritiserede dem skarpt. I årevis forfulgte rød blok kritikken om forgyldning af privathospitalerne.

DA THORNING-regeringen kom til i 2011, slækkede hun da også straks på garantierne igen, og patienterne måtte igen vente længere.

NU RULLER V-regeringen så alle garantier tilbage til 30 dage, hvad der kun skal glæde privathospitalerne. Og Mette Frederiksen er pludselig helt med på vognen.

ARGUMENTERNE imod Løkkes reform er ellers nøjagtig de samme som sidst. Ja, regionernes formand, Bent Hansen (S), så hellere garantierne forlænget og da slet ikke halveret!

SOCIALDEMOKRATERNE har da heller ikke ændret mening i virkeligheden. Deres problem er bare, at patienterne godt kan lide garantierne, og at de faktisk har virket godt på lange stræk. Privathospitalerne blev billigere som ventet. Og de har sat fut i de offentlige sygehuse.

OG DERMED havde Mette Frederiksen en sårbar flanke i en kommende valgkamp.

139 kommentarer
Vis kommentarer