Annonce:
Annonce:

Mettes magtbingo

Kritikken af statsministeren for at være magtfuldkommen har intet med hendes køn at gøre, pointerer Knud Brix. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kritikken af statsministeren for at være magtfuldkommen har intet med hendes køn at gøre, pointerer Knud Brix. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

'Jeg har ikke sagt det her før, men jeg tror, at noget af den magtkritik, der er, har at gøre med, at jeg er kvinde.'

Første del af sætningen er sand. Hun har ikke trukket kvindekortet før. Men anden del? Bliver Mette Frederiksen vitterligt udsat for en nederdrægtig smædekampagne rodfæstet alene i hendes køn, når hun bliver skoset for magtfuldkommenhed?

Statsmisteren besværede sig ikke med skyggen af dokumentation for påstanden. Den blev fremsat, mens hun guffede ’chevre chaud’ i det gemytlige radioprogram ’Det sidste måltid.’

(Og her gik jeg og troede, at hendes livret var makrelmadder.)

Det tætteste hun kom på selv at løfte bevisbyrden, var sætningen: ’Når jeg taler med mine kvindelige statsministerkollegaer. Vi er udsat for det samme.’

Annonce:

Nå, men så er sagen jo bøf, Mette har talt med et par kollegaer, der mener det samme, altså må det være sandt. En logisk fejlslutning, der er Erasmus Montanus værdig.

Mon ikke en mandlig statsminister også var blevet dadlet for magtfuldkommenhed efter minkskandalen?

Mon ikke en mandlig statsminister ligeledes var blevet klandret for magtarrogance, hvis han havde håndteret Corona-nedlukningens udvidede beføjelser som Mette? 

Eller hvad med centraliseringen af magten i Statsministeriet og udnævnelsen af en historisk magtfuld stabschef, som ingen har stemt på? Mon ikke en mandlig statsminister også havde indkasseret et par kritiske spørgsmål på den manøvre?

Kvindekortet er smart at spille. Det er svært at bevise eller modbevise. Men at gør sig selv til et offer, er en kende hyklerisk, når man beklæder landets mest magtfulde embede.

Statsministeren har leget politik hele sit liv, og stort set aldrig har haft et rigtigt job.

Annonce:

Hendes eneste arbejdserfaring begrænser sig til et år i fagbevægelsens beskyttede værksted som ungdomskonsulent. Siden har den kun stået på magtbingo på Borgen.

Mette Frederiksen er desuden flasket op i DSU i en tid med ungdomspartiernes giftige syn på magt, som en slags spil med tilhørende intriger og systematisk underminering af modkandidater. Hele hendes formative slæng; Martin Rossen, Henrik Sass Larsen og Morten Bødskov er rundet af samme kultur.

Derudover har hun i lange stræk som statsminister været begunstiget af et føjeligt parlamentarisk grundlag og en historisk tandløs opposition.

Sikkert er det, at kritikken ikke alene skyldes hendes køn og ’en negativ kampagne, som man også bruger i udlandet,’ som statsministeren hævder.

Der er intet forkert i at ville magten og kæmpe for sin sag. Det skal politikere. Men Mettes måde at udøve den på, bør rettelig kritiseres, kvinde eller ej.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
525 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: