Annonce:
Annonce:

Mettes mand

Mads Brandstrup er ny direktør for Brancheorganisationen Danske Medier og tidligere pressechef i Socialdemokratiet. Foto: Jens Dresling
Mads Brandstrup er ny direktør for Brancheorganisationen Danske Medier og tidligere pressechef i Socialdemokratiet. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Brancheorganisationen Danske Medier har fået ny direktør ved navn Mads Brandstrup. Han er tidligere pressechef i Socialdemokratiet.

Der er dog tvivl om, hvorvidt den nye direktør er stoppet med at arbejde for den socialdemokratiske regering. Direktøren har muligvis forladt Mette Frederiksen, men Mette Frederiksen synes ikke at have forladt direktøren, kan man sige.

Brandstrup er hyret for at sikre direkte adgang til magtens inderste kammer, så al medie-, distributions- og anden støtte nidkært plejes samt opretholdes.

Danske medier har i disse år statsministerens kritiske opmærksomhed. Mette Frederiksen kan ikke lide os. Hun efterlyser ’den demokratiske samtale’ og påstår, at den bl.a. ødelægges af medierne. Med mink-sagen in mente kan man kun fnyse og løfte et ironisk øjenbryn ad denne påstand samt holde et spejl op foran statsministeren selv.

Annonce:

Men i et interview i Berlingskes podcast ’Pilestræde’ giver Danske Mediers nye direktør, Mads Brandstrup, statsministeren ret.

’Jeg har også taget det her job ud fra et ønske om faktisk at gøre noget ved vilkårene for den demokratiske samtale,’ siger Brandstrup og hævder, at når medierne synes, statsministeren skyr kritiske interviews og foretrækker at kommunikere med danskerne på Facebook og Instagram, er det forkert.

Vi synes, Danske Mediers nye direktør burde være afluset inden sin tiltrædelse. Vi har her i hvert fald på Ekstra Bladet vanskeligt ved at se, at direktøren evner at repræsentere en kritisk presse. Mads Brandstrups opgave er at være lobbyist for medierne hos regeringen. Han ligner snarere regeringens lobbyist i medierne.

Mette Frederiksen synger jævnligt om, hvordan vi ’sikrer proportionalitet i mediedækningen’, og hvordan ’medierne’ kan bidrage positivt til at ’udvikle vores demokrati’. Og mediebranchens nye direktør brummer lystigt med som anden stemme på omkvædet.

Annonce:

Det dér med ’den demokratiske samtale’ indbefatter åbenbart ikke, at statsministeren stiller sig til rådighed andre steder end på de sociale medier med vinduespudsning og makrelmad. Dermed er hun tilsyneladende 'tilgængelig'. Og vi skal slet ikke diskutere noget med offentlighedsloven, som vi her på bladet konsekvent kalder mørklægningsloven.

På Ekstra Bladet forstår vi udmærket, hvis læserne synes, at politik og medier efterhånden ser lidt for sammenspist og uredelig ud. Hvordan synes bestyrelsen for Danske Medier selv, det går?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: