Modig PET-chef søges

JUSTITSMINISTER Søren Pind (V) søger en ny chef for Politiets Efterretningstjeneste.

Han/hun skal efterfølge Jens Madsen, der måtte gå, da det kom frem, at politikerne var blevet fejlinformeret af PET om, hvor lang tid der gik, fra terroren ramte Krudttønden i København, til der blev udkommanderet bevogtning foran den jødiske synagoge.

ARBEJDET MED at finde den nye chef er lagt i hænderne på et headhunterfirma, som ifølge Jyllands-Posten har udarbejdet en otte sider lang job- og personprofil.

Heraf fremgår, at den nye efterretningsboss skal kunne bruge sine kompetencer i ’en politisk kontekst’ og have ’en udtalt fornemmelse for den politiske realitet’.

DET LYDER umiddelbart ildevarslende, når man tænker på, hvordan en udtalt fornemmelse for den politiske realitet fik den tidligere PET-chef Jakob Scharf til sammen med den daværende justitsminister Morten Bødskov (S) at fabrikere en nødløgn til Folketinget i Christiania-sagen.

De samme egenskaber fik ledende embedsmænd til at spille med på ministerens falske melodi i tamil-sagen.

OG MEGET tyder på, at højtstående politifolk i København handlede efter ordre fra det politiske system, da de beordrede menige betjente til at bemægtige sig Tibet-flag fra fredelige demonstranter. Selv om det er en klar overtrædelse af Grundlovens bestemmelser om ytrings- og forsamlingsfrihed.

VI HAR HAFT rigeligt med topfolk inden for det offentlige, som arbejder ud fra devisen, at hvad fatter gør, er altid det rigtige. Som for at tækkes deres politiske chef forsømmer at levere en saglig og ordentlig rådgivning.

DERFOR MÅ hovedkravet til den nye PET-chef – og til folk i lignende stillinger – ubetinget være, at de utvetydigt melder fra, når deres minister bevæger sig ud på tynd is i forhold til loven. De skal være stærke og modige nok til trække en grænse. Hertil – og ikke længere.

AT HAVE ’en udtalt fornemmelse for den politiske realitet’ kan som nævnt bringe embedsmænd i fedtefadet. Så lad politikerne være ene om det.

31 kommentarer
Vis kommentarer