Mørkemændene

POLITIKERNE på Christiansborg er enige om, at radikale imamer, som opfordrer til forfølgelse, drab og vold, skal stoppes. Men hvordan?

Statsminister Lars Løkke håber, at han ved at indkalde partilederne og nedsætte en arbejdsgruppe med Venstre-veteranen Bertel Haarder for bordenden kan skabe et mirakel: En lovgivning, som uden at indskrænke ytringsfriheden kommer mørkemændene til livs.

PARTIERNE HAR kvitteret med en eksplosion af ideer. Men fælles for dem alle er, at de i betænkelig grad udfordrer Danmarks grundlov og internationale konventioner, som vi har skrevet under på at ville overholde.

Mest hardcore er som ventet Dansk Folkeparti, der har givet Haarder en liste med 26 punkter. I kølvandet på TV2’s dokumentar ’Moskeerne bag sløret’ kræver Thulesen Dahl handling her og nu - og så må juristerne spørges bagefter!

INGEN KAN VÆRE uenige i, at imamer, som f.eks. går ind for stening af utro kvinder, ikke hører hjemme i et samfund som det danske. Men de har hidtil været fredet med henvisning til tros- og forkyndelsesfriheden.

Statsministeren har ret i, at det er besynderligt med et system, hvor ytringer i det verdslige rum er kriminaliseret, mens de er tilgivelige, hvis de forekommer i en religiøs sammenhæng.

REGERINGEN foreslår, at der udarbejdes en liste over hadprædikanter, som får forbud mod at rejse ind i Danmark.

Men hvad med rabiate islamkritikere som f.eks. hollandske Geert Wilders, der rejser verden rundt og spreder had? Skal han nægtes indrejse?

DER ER INGEN nemme løsninger, men vi risikerer at komme ind på en totalitær glidebane, hvis vi tror, vi kan udrydde meninger med forbud.

I Danmark har vi hidtil bekæmpet ekstreme holdninger med en fri og åben debat og med straffelovens bestemmelser som ramme.

SPØRGSMÅLET ER, om ikke vi kan ramme mørkemændene ved mere effektivt at anvende de gældende love om forbud mod at opfordre til vold.

Det skal undersøges til bunds, inden Haarder-udvalget går i selvsving med forslag, som ødelægger grundlæggende værdier i vores samfund.

271 kommentarer
Vis kommentarer