Monstret Trump

I dag tiltræder monstret. Lyset slukkes i den vestlige verden.

Trump, manden fra The Golden Tower og med smag for ’golden showers’ (hævdes det) vil, ifølge stort set alle vestlige medier begynde sin besudling af Det Hvide Hus i særdeleshed – samt af verden i almindelighed.

De fleste synes i hvert fald at antage det værste i mangel på egentlig viden om, hvad Donald Trump som USA’s 45. præsident vil føre med sig.

Med Trump vil vi angivelig gå fra lys til mørke, fra nogenlunde orden til verdensuorden. USA vil isolere sig, Nato bliver nedlagt, og den globale opvarmning vil tiltage, som er Trump et forstørrelsesglas. Alt godt, sandt, demokratisk, retfærdigt og fredeligt vil blive forvandlet til det modsatte.

Det er det billede, der tegner sig, når man ser hen over de seneste måneders medieforomtale af, at Donald Trump i dag. 20. januar, sværges ind på posten, der sædvanligvis kaldes verdens mægtigste embede.

Stik mod demokratisk ånd og tradition boykotter demokratiske politikere indsættelsesceremonien. Kunstnere er sprunget fra at optræde. Og som noget helt usædvanligt har en samlet amerikansk presse skrevet et åbent brev til Donald Trump. I en tone, som taler de truende helt inde i ansigtet på den nye præsident, erklærer pressen, at han ikke skal tro, han kan styre medierne.

Hvilket man ellers skulle mene er selvindlysende.

I Europa slår alle syv kors for sig. Et billede af, at syv årtiers fred og forsværgelse af fascisme var forgæves, fremmanes. Der rygtes russere i luften, ses englændere på vej i skjul og fornemmes kinesere i skyggerne. Og snart er der måske ingen hjælp at hente. Vi må følgelig befinde os på randen af Tredje Verdenskrig.

Men vi ved reelt ikke meget. Selv om det er ubehageligt at byde velkommen til en mand, hvis partifæller i stort tal ikke syntes, han skulle overdrages koderne til verdens største atomvåbenarsenal, er det måske på tide at mane til besindelse.

Ved vi ikke meget om verden under Trump,  vi ved dog noget om monstre: 

Monstre findes ikke. Kun forestillinger ud fra indbildte omrids i mørket. Når lyset tændes, viser de sig altid at være noget helt andet.

315 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere