’Morten er ren’

Følg Leder

Her troede vi, at Morten Messerschmidt i sin syv måneder lange fraværsperiode lå og blev klogere. Og så må vi tro om igen.

Messerschmidt står, hvor han stod, da han oven på Ekstra Bladets afsløring af fiflen med EU-midler i fondene Meld og Feld måtte lægge sig, og mange ellers tænkte, sygemeldingen var på grund af DF’erens ansvar for skandalen.

Men Morten er ren. Lyder det fra Morten selv. Nok har der været rod, meddelte Messerschmidt Ekstra Bladet mandag, men ’spekulationer om, at jeg bevidst har forsøgt at unddrage EU oplysninger eller stjæle penge…det afviser jeg fuldstændigt,’ lød det.
Her er det vigtigt at lægge mærke til ordet ’bevidst’, tænker vi. For hvad er det Morten Messerschmidt siger? På almindeligt dansk siger Morten Messerschmidt, at har han løjet for EU samt misbrugt EU’s penge, så var det ikke med vilje.

Det er præcis samme omkvæd, som den operetteglade politiker sang, før han gik ned med stress. Og derfor står vi alle, inklusive politikeren selv, og afventer afgørelsen fra Olaf, EU’s antisvindel-enhed, der gransker sagen.
I mellemtiden kan vi konstatere, at nok har Morten Messerschmidt alle tiders danske rekord i personligt stemmetal, men i den nævnte sag har selv hans eget parti vanskeligt ved utvetydigt at bakke op. Dansk Folkeparti har deponeret 2,6 mio. kroner til tilbagebetaling i fald Olaf-afgørelsen går partiets EU-stjerne imod.

Og netop her bør noget principielt gøres klart.
’Bevidst’ eller ej om snyd med EU-midler, så kan et opsigtsvækkende hykleri fra Dansk Folkepartis side under alle omstændigheder ikke tales bort.

DF har i over 20 år tordnet mod pengespild, uansvarlighed og svindel med EU-midler. Blot for i dag at stå som det danske parti, der repræsenterer amoralen. Og blot for i dag at stå med den mand, der legemliggør endnu et utilstrækkeligt forsvar for at feste for EU-borgernes penge.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT