Mortens kolbøtte

Følg Leder

Mandag mente Dansk Folkepartis tilbagevendte Morten Messerschmidt, at det bedste for Danmark vil være at følge briterne ud af EU.

Messerschmidt skrev på Ekstra Bladets ’Opinionen’:

’Dette åbner fantastiske muligheder. For en dansk frihedsaftale. Uden for EU.’ Overskriften lød: ’Her er vejen til friheden’.

Tillad os at være forvirrede. For godt et år siden syntes Morten Messerschmidt, at det bedste for briterne ville være at blive i EU. Det ville også være bedst for Danmark. Både Storbritannien og Danmark kunne dermed få en bedre aftale.

Et flertal af briter valgte i juni sidste år at ignorere DF’s EU-topfigur og andre, der sagde det samme. Nu synes han så, at danskerne tillige bør forlade ’Taberklubben’, som Messerschmidt benævner EU.

Man har lov at skifte mening. Det er set før i dansk politik. Men at skifte så meget mening er alligevel en præstation.

Og som om hr. Messerschmidts kolbøtte-politik ikke er nok til at få borgere til at se til i forundring, så er også Dansk Folkeparti i sig selv blevet en sær størrelse i spørgsmålet.

Er DF egentlig for eller imod EU? Agter partiet at arbejde med eller imod? Misforstod vi det, da Dansk Folkeparti erklærede sig EU-skeptikere i stedet for EU-modstandere? Gælder sloganet ’Mindre EU – mere Danmark’, som udtryk for skeptikerlinjen, og som netop Messerschmidt rejste landet tyndt med ved sidste Europa-Parlamentsvalg, ikke mere?

Vil Dansk Folkepartis virkelige EU-politik være venlig at lade høre fra sig? Eventuelt i skikkelse af han dér, der siger, at han behøver ikke være statsminister for at styre landet.

Det er bemærkelsesværdigt, at Morten Messerschmidts melding om at ville hive Danmark ud af EU kommer, netop som han er vendt tilbage fra sin sygeorlov. Han fik som bekendt stress efter turbulensen fra Ekstra Bladets afsløringer af Meld- og Feld-sagerne om misbrug af EU-midler.

Efter sin tilbagekomst har Messerschmidt haft travlt med to ting: at bygge videre på historien om sig selv som offer samt at komme med opsigtsvækkende og afledende meldinger.

Det er ikke gået upåagtet hen på Ekstra Bladets nationen! Her fornemmes en vis skepsis, der tilsiger Messerschmidt selv at finde vej til friheden, før han begynder at pege den ud for landet. Eller som det syrligt påpeges: Hvis Danmark skal ud af EU, hvem skal så finansiere Messerschmidts liv?

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.