Annonce:
Annonce:

Mr. President!

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

KUN 36 DAGE til det amerikanske præsidentvalg – og der er stadig næsten dødt løb mellem Hillary Clinton og Donald Trump.

Ikke blot amerikanerne, men hele verden følger valgkampen intenst. Fordi valget ikke blot er et amerikansk anliggende – det vil også få afgørende betydning globalt.

Kun en tåbe frygter ikke, at Trump kommer til magten. De seneste måneder har kompromisløst udstillet ham som en farlig demagog, der med løgnen som våben forsøger at bulldoze sig vej til verdens højeste embede.

INGEN FØRENDE amerikansk præsidentkandidat har nogen sinde løjet så meget som Donald Trump. Han er blevet faktatjekket af Washington Post, som 50 gange har uddelt fire Pinocchio-næser til ham – avisens hårdeste dom.

Annonce:

Trump praler af sin enorme rigdom – uden dog at ville offentliggøre sin selvangivelse. Noget som samtlige kandidater til posten som præsident ellers har gjort i årtier.

DET SKYLDES måske, at han ikke er interesseret i at delagtiggøre de amerikanske vælgere i, hvor lidt han betaler i skat.

New York Times har fået fat i hans selvangivelse fra 1995. Den viser, at han det år indberettede et tab (fejlinvesteringer) på 916 millioner dollars, hvilket har givet ham mulighed for at undgå at betale statsskat i 18 år. Undtagelsesvist har Trump nægtet at kommentere.

DONALD TRUMP vil som præsident – Gud forbyde det – øjeblikkeligt starte på at opføre en mur mod Mexico, arrestere og udvise 11 millioner ikke-registrerede immigranter, sønderbombe Syrien for at komme Islamisk Stat til livs, droppe atom-aftalen med Iran, lave handelskrig mod Kina og opsige klimaaftalen fra Paris.

Annonce:

Og værst af alt: Som øverstkommanderende vil han kunne beordre affyring af atomvåben. Trump har flere gange under valgkampen sagt, at han ikke vil udelukke noget, herunder brugen af a-våben mod for eksempel Nordkorea.

DE FLESTE DANSKE politikere har hidtil forholdt sig neutrale i opgøret mellem Trump og Hillary Clinton ud fra en betragtning om, at de ikke vil blande sig i et andet lands interne anliggender.

Men som sagt: Præsidentvalget i USA er ikke internt. Det vedrører hele verden. Så derfor skylder både den danske regering og oppositionen at tone rent flag og skarpt fordømme demagogen Trump.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
AFSLØRINGAFSLØRING

Bagholdet

Annonce:
Annonce: