Når nazi-kortet skal trækkes

FREDAG SKREV Weekendavisen, at lederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan, er nazist.

’Med sit menneskesyn er Rasmus Paludan nazist,’ fremførte avisens ansvarshavende chefredaktør, Martin Krasnik, på lederplads.

Rasmus Paludans reaktion var, at han ikke ville debattere med folk, der trækker nazi-kortet. Et argument, der ville være solidt i langt de fleste sammenhænge. Hvor ofte har nazi-kortet ikke været trukket i den ene eller anden debat herhjemme, hvorpå alle kunne konstatere, at skingerhed overdøvede substansen?

VI ER IMIDLERTID stødt på et fænomen i dansk politik, hvor sammenligningen med den særlige form for fascisme, nazismen udgjorde, er det nærmeste, vi kender. Rasmus Paludan omtaler muslimer på samme måde, som nazisterne omtalte jøder. Det vil sige som affald og umennesker. Det sker uden skelen til den enkelte muslims grad af integration i eller bidrag til det danske samfund.

Når Rasmus Paludan siger, at ’alle’ ikke-etniske danskere skal ud, mener han alle. 

’Det er krig, det her,’ lød det eksempelvis til Ekstra Bladet i september fra Paludan, der som bekendt anvender militaristiske termer i Stram Kurs så som ’rigsledelse’, ’stabschef’ med mere.

Stram Kurs er ikke socialister og går måske på papiret ikke ind for koncentrationslejre i en totalitær stat anført af en fører. Men kursen er stukket ud.

PALUDANS ANLIGGENDE er herkomst. Der er tale om etnisk udrensning. Og selvom hverken jøder eller muslimer er en race, betragter han og omtaler muslimer som en befolkningsgruppe, så endemålet ligner racehygiejne med muslimer som den beskidte del, Danmark skal renses for. Lige som Europa i sin tid skulle være judenfrei.

I Danmark har det i mange år været sådan, at når nogen i en debat trak nazi-kortet, havde de så godt som tabt. De anvendte en alt for voldsom og udskammende sammenligning for at dehumanisere modstanderne. 

MAN SKAL IMIDLERTID heller ikke tøve med at trække nazi-kortet, når det endelig er på sin plads. Der var mange, der døde for at stoppe nazismen, ikke alene for deres land eller herkomst, men for menneskeheden som sådan.

Det siges ofte, at vi aldrig må glemme de seks millioner jøder, nazisterne slog ihjel. Lad os tage Rasmus Paludan alvorligt og beslutte, at han er her for at minde os om det. 

2020 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere