Annonce:
Annonce:

Når socialdemokrater køber sex

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, er imod købesex.

Det er et helt legitimt politisk standpunkt, men Mette Frederiksen har tilsyneladende ikke nosser nok (undskyld udtrykket) til at forsøge at få forbuddet gennemført ad lovgivningens vej.

I stedet har S-lederen kastet sig ud i en moralsk kamp mod købesex. I en ny bog tilkendegiver hun, at køber eksempelvis politibetjente og politikere sig til sex, er de ikke værdige til deres job.

Som en læser skrev til mig på twitter, så får Mette Frederiksen nu rigtig travlt med at håndhæve moralen i sin egen folketingsgruppe. Ifølge undersøgelser er det hver sjette danske mand, der i løbet af sit liv betaler for sex. I den socialdemokratiske folketingsgruppe er der pt xx mandlige MF'ere. Det betyder statistisk set, at xx har betalt for sex og dermed, ifølge Mette Frederiksens nye moral kodeks, er uværdige til deres job.

Annonce:

Sikke et perspektiv, der åbnes her.

Normalt anser vi politikeres gøren og laden i privaten som – ja, netop privat - altså noget, som ikke rager offentligheden, med mindre det har en politisk betydning eller truer nationens sikkerhed. Men denne uskrevne lov sletter Mette Frederiksen åbenbart frejdigt.

Gad vide, om hun har tænkt dette grundigt igennem. Lad mig komme med et eksempel: Mette Frederiksen har som politisk holdning, at man skal sende sine børn i offentlige skoler. Men hun sendte selv sine børn i privatskole. Det kan der være alle mulige gode grunde til. Men hvis politikere ikke selv lever op til det, de beder alle os andre om, så er det naturligvis en historie vi på Ekstra Bladet vil fortælle.

Annonce:

Og så er vi tilbage ved Mette og købesex. I 2009 holdt hun en flammetale på socialdemokraternes kongres, der betød, at partiet fik som mål at arbejde for at forbyde købesex ved lov. Da partiet to år efter i 2011 dannede regering, ville partiet pludselig ikke mere forbyde købesex. Formentlig fordi det er umuligt i praksis. Og som Amnesty har sagt flere gange vil et forbud mod købesex blot presse sexarbejderne til at tage større risici og øge faren for vold og overgreb. Nu prøver Mette Frederiksen så gennem moralens vej at stoppe købesex. Og det åbner en helt ny bane. Samt et simpelt spørgsmål til Socialdemokraternes leder.

Bør pressen nu dække, når socialdemokratiske politikere går til ludere?

Det er i hvert fald en hyklerisk handling, ifølge partiformanden. Og nu må al snak om at pressen snager for meget i politikernes privatliv nu forstumme. Det private er nu bragt ind i det politiske. Ikke af Ekstra Bladet, men af Danmarks formentlig kommende statsminister.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Røveri, narko og drabforsøg

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:
Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: