Når virkeligheden er en tragedie

Når vi her på Ekstra Bladet beskæftiger os med ældreminister Thyra Frank, bliver læserne ofte i tvivl.

Er der er tale om satire eller virkelighed?

Vi forstår tvivlen. Men sandheden er, at der i tilfældet Thyra Frank mest af alt er tale om tragedie. Før ældreministeren blev politiker, var hun en meget populær leder af plejehjemmet Lotte på Frederiksberg, hvor der blev lagt vægt på glæde, nærvær og omsorg. Thyra gav hellere de gamle en Baileys frem for at følge alle paragraffer.

Det aftvang respekt. Og tilsat sit drevne jyske gemyt blev Thyra Frank en folkehelt. Lige indtil hun kom i Folketinget. Så hørte ingen mere til Thyra Frank, før hun røg ud igen ved seneste valg.

Men den egentlige katastrofe indtraf, da Anders Samuelsen kravlede ned fra træet og ind i ministerbilen. Han tog nemlig Thyra Frank med ind i regeringen.

Her sidder hun nu og bestyrer et ministerium, som i virkeligheden kun findes oppe i Anders Samuelsen og Lars Løkke Rasmussens hoveder. Hun har ingen medarbejdere ud over en ministersekretær, som hun deler med sundhedsminister Ellen Trane Nørby. Hun har ingen styrelser og områdekontorer under sig, og derfor kan det vel egentlig heller ikke undre, at hun ikke har fremsat et eneste lovforslag, siden hun tiltrådte i november.

Arbejdet minder mest af alt om beskæftigelsesterapi, hvilket også understreges af, at Thyra Frank havde travlt med at få indskrevet en række ting i sin aktivitetskalender, da vi her på Ekstra Bladet begyndte at interessere os for Thyra Franks liv som minister. Derfor kan man nu se, at hun bruger mange dage på interviews!

Liberal Alliance mener, at Thyra Frank er udsat for en personhetz. Men det er helt forkert. Hvis man har et job til 1,2 millioner skattekroner om året, må man forvente, at nogen efterprøver, hvad man laver.

Selv indrømmer Thyra Frank i en mail til Ekstra Bladet, at hun ’aldrig bliver den minister, der indfører en masse nye regler og love. Tværtimod. Jeg ønsker at fjerne de unødige regler og krav’.

Smukt sagt, men hvad så med at få afskaffet nogle af de unødige regler og love? Da Thyra Frank tilsyneladende ikke ved det, kan vi oplyse, at hun bør begynde at fremsætte forslag og love for netop at afskaffe de regler, hun gerne vil af med.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.