Nedlæg Skat

Vi byder gerne velkommen på forsiden til Skat, som vi gjorde i går.
Fordi det er nødvendigt.
Til gengæld må vi indrømme, at vi hellere end gerne brugte vores kræfter på andre skandaler her på Ekstra Bladet.

Problemet er bare, at Skat længe har været den suverænt største skandale i Danmark. Og Ekstra Bladets afsløring af, at Skats nyeste it-system, eKapital, er forsinket og har sprængt budgettet med over 70 mio. kr., viser, at Skat vedbliver at være den største skandale her i landet. Departementet lægger hele tiden nye alen til en særlig målestok af uendelig inkompetence og skændsel.

Når politikere stiller sig op og gentager hinanden i ’vi skal have genoprettet tilliden til Skat’-øvelsen, er det ikke længere udtryk for et realistisk mål. Det er snarere en vittighed, hvis morskab er blevet morbid.
Og når Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen, melder sig som første oppositionsspejder, og han efter at have slået op i sin oppositions-spejderbog siger, at der er ’behov for at styrke statens evner som bestiller af it-løsninger’, ser alle omridset af Christiansborgs omfattende afmægtighed.
Til Jesper Petersen kan vi kun replicere: Virkelig, Jesper? Er det noget, du selv har regnet ud, eller har der været en rådgiver inde over?

Det står danskerne klart, hvad der er behov for. Der er brug for, at politikere, folk i staten og helt særligt ledere i Skat har hænderne på kogepladen, når de eksperimenterer med borgernes penge. De fleste danskere ved også, hvori problemet består. Ingen har tilsyneladende rigtig ansvaret. Følgelig er det ikke nogens skyld. Eller også er det alles skyld. Hvilket er det samme. Og derfor er håbet om, at det fremover vil blive anderledes, svagt.
Så hvad bør i stedet ske?

Lad os nedlægge Skatteministeriet. Der er tydeligvis tale om et beskyttet værksted for konfirmand-politikere. Ingen nævnt, ingen glemt.
Skat skal ikke være andet end kontor for simpel inddrivelse og ikke som nu et politisk hertugdømme for umodne tiltag og fikse idéer. Og det bør lægges under Finansministeriet. De, der bestemmer, skal også have ansvaret og dermed mærke konsekvenserne.
Det ville være trods alt være et skridt på vejen. Og et skridt væk fra forsiden. For i så fald vil der være nogen, som vil være flove over at havne på den.
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær