Annonce:
Annonce:

Nedlæg Skat

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Vi byder gerne velkommen på forsiden til Skat, som vi gjorde i går.
Fordi det er nødvendigt.
Til gengæld må vi indrømme, at vi hellere end gerne brugte vores kræfter på andre skandaler her på Ekstra Bladet.

Problemet er bare, at Skat længe har været den suverænt største skandale i Danmark. Og Ekstra Bladets afsløring af, at Skats nyeste it-system, eKapital, er forsinket og har sprængt budgettet med over 70 mio. kr., viser, at Skat vedbliver at være den største skandale her i landet. Departementet lægger hele tiden nye alen til en særlig målestok af uendelig inkompetence og skændsel.

Annonce:

Når politikere stiller sig op og gentager hinanden i ’vi skal have genoprettet tilliden til Skat’-øvelsen, er det ikke længere udtryk for et realistisk mål. Det er snarere en vittighed, hvis morskab er blevet morbid.
Og når Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen, melder sig som første oppositionsspejder, og han efter at have slået op i sin oppositions-spejderbog siger, at der er ’behov for at styrke statens evner som bestiller af it-løsninger’, ser alle omridset af Christiansborgs omfattende afmægtighed.
Til Jesper Petersen kan vi kun replicere: Virkelig, Jesper? Er det noget, du selv har regnet ud, eller har der været en rådgiver inde over?

Det står danskerne klart, hvad der er behov for. Der er brug for, at politikere, folk i staten og helt særligt ledere i Skat har hænderne på kogepladen, når de eksperimenterer med borgernes penge. De fleste danskere ved også, hvori problemet består. Ingen har tilsyneladende rigtig ansvaret. Følgelig er det ikke nogens skyld. Eller også er det alles skyld. Hvilket er det samme. Og derfor er håbet om, at det fremover vil blive anderledes, svagt.
Så hvad bør i stedet ske?

Annonce:

Lad os nedlægge Skatteministeriet. Der er tydeligvis tale om et beskyttet værksted for konfirmand-politikere. Ingen nævnt, ingen glemt.
Skat skal ikke være andet end kontor for simpel inddrivelse og ikke som nu et politisk hertugdømme for umodne tiltag og fikse idéer. Og det bør lægges under Finansministeriet. De, der bestemmer, skal også have ansvaret og dermed mærke konsekvenserne.
Det ville være trods alt være et skridt på vejen. Og et skridt væk fra forsiden. For i så fald vil der være nogen, som vil være flove over at havne på den.
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: