Annonce:
Annonce:

Nej, TV 2!

’En bommert’, skrev kanalens nyhedschef, Jacob Kwon, i en intern mail om stationens falske anklage mod en politiker lige før et valg. Vi ville vælge andre ord. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
’En bommert’, skrev kanalens nyhedschef, Jacob Kwon, i en intern mail om stationens falske anklage mod en politiker lige før et valg. Vi ville vælge andre ord. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Det er svært at finde ord for TV 2’s absurde historie om den grønlandske landsstyreformand, Muté Egedes, påståede inhabilitet.

Men vi må forsøge alligevel:

Få dage før det grønlandske valg skrev TV 2, at Egede var inhabil i to politiske sager, og at han derved havde melet sin egen kage.

Men det var lodret forkert. Og først da valget var afholdt – og Egede havde vundet – fortrød og beklagede TV 2 endeligt og fuldt ud historien.

Som Ekstra Bladet har afsløret, fik TV 2’s magtfulde redaktionschef Ulla Østergaard to menige journalister til at skrive sin dækningsløse historie. Uden at Egede fik mulighed for at svare på anklagerne først. Og minsandten om ikke TV 2 også overhørte advarsler fra eksperter om ukritisk at køre løs med historien.

Annonce:

TV 2’s egne ord for skandalen er, at det er en meget beklagelig ’fejl’. Eller ’en bommert’, som kanalens nyhedschef, Jacob Kwon, skrev i en intern mail, hvor han også betegnede Ekstra Bladets dækning af forløbet som en ’smal’ og ’branchespecifik’ historie.

Nej, TV 2!

Det er en grundlæggende historie om mediers troværdighed, og den slags vedrører os alle. Og må vi minde om, at den kunne have påvirket det helligste, vi har i vores frie samfund: demokratiske valg.

Måske har du, kære læser, aldrig hørt om redaktionschef Ulla Østergaard.

Hun har ikke blot kæmpet sig til tops i den danske mediebranche. Hun har også været spindoktor for en række toppolitikere i årenes løb, blandt andet Lars Løkke Rasmussen og senest Mogens Lykketoft.

Hun har med andre ord svævet hjemmevant omkring i magtens synlige og usynlige korridorer. Og nu styrer hun så journalister og TV 2’s valgdækning. Tilbage i 2005 ’afslørede’ TV 2 gadebanden ’Triple A’. Der var blot det problem ved historien, at banden ikke eksisterede. TV 2 blev snydt. Dengang tog den ansvarlige chef forbilledligt ansvaret på sig og fratrådte sin stilling.

Men foreløbig har valg-blamagen ikke fået synlige konsekvenser for Ulla Østergaard, selvom det naturligvis er langt mere alvorligt at bringe udokumenterede og ubesvarede anklager til torvs mod en politiker op til et valg, end det er at interviewe en fiktiv gadebande.

Vi skal ikke blande os i, hvilke konsekvenser TV 2 drager. Men vi kan beskrive skandalens størrelse med et enkelt ord: ’monumental’.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: