Nogenlunde frikendt

MILJØ- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) blev i går frifundet for anklagerne om videnskabelig uredelighed i forbindelse med sin ph.d.-afhandling fra 2012 om N.F.S. Grundtvigs frihedsbegreb. Men frifindelsen er med nuancer.

EKSTRA BLADET og andre medier fortalte i november sidste år, at daværende forskningsminister Esben Lunde var under mistanke for at have skrevet af efter andre i sin afhandling.
Og at han i øvrigt også havde skrevet af efter sit eget speciale om den gamle salmeskriver. Begge dele uden kildeangivelse.

ESBEN LUNDE afviste først beskyldningerne og kaldte dem ’udokumenterede rygter’. Det var ikke helt præcist, ved vi nu.

SKØNT ESBEN Lunde Ikke har handlet i strid med god videnskabelig praksis, har han skam plagieret. Ikke færre end 19 gange.
Esben Lunde erkender det selv.

PRAKSISUDVALGET under Københavns Universitets Teologiske Fakultet skriver:
’Udvalget har taget til efterretning, at Lunde Larsen beklager, at han ikke har oplyst, at han i ph.d.-afhandlingen har gjort brug af sit speciale, der også handler om Grundtvig.’

UDVALGET skriver ligeledes:
’Udvalget har også modtaget en beklagelse fra Lunde Larsen for flere tilfælde af genbrug af tekst fra en teologisk artikelsamling uden kildeangivelse. Udvalget udtaler særligt kritik i ét af disse tilfælde.’

NÅR UDVALGETS otte medlemmer alligevel lander på en frifindelse for videnskabelig uredelighed, er det, fordi de vurderer, at der hovedsagelig er tale om bagateller.

FLERE AF Esben Lundes partifæller var efter afgørelsen i går hurtigt ude med højrøstede krav om, at Ekstra Bladet skal sige undskyld til Esben Lunde, som altså selv beklager sit plagiat.
Den undskyldning får han ikke.

OGSÅ NÆSTE GANG, der opstår begrundet mistanke om, at en minister eller en politiker har fusket, skriver vi om det.
Uden hensyn til den pågældendes partifarve.
Naturligvis.

DOMMEN overlader vi til de rette myndigheder.
Og vælgerne.

196 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere