Nok er nok

SOM KOMMUNERNES chefforhandler, Michael Ziegler (K), udtrykte det, da han søndag formiddag ankom til Forligsinstitutionen efter et par timers søvn.

’Man skulle tro, vi snart ikke kan bruge mere tid.’

ENIG-ENIG. Eller sagt på en anden måde: Hvordan kan de offentlige kombattanter i OK18-forhandlingerne blive ved med at ævle og lave nye regnestykker?

For at tviste et af demonstranternes slogans: Nok er nok.

SET UDEFRA burde konfliktpunkterne være til at overskue: Det handler om, hvad de offentligt ansatte skal have i lønstigning. Det handler om betalt frokost. Det handler om en arbejdstids-aftale for lærerne.

FORHANDLINGERNE har varet i mange måneder, og dramaet fik næring, da fagforbundene i marts varslede strejke for 75.000. 

Helt efter bogen fulgte de offentlige arbejdsgivere trop med lockout-varsel – dog med den afgørende detalje, at den disrupterede innovationsminister, Sophie Løhde (V), varslede lockout for stort set alle statsansatte.

SIDEN HAR vi i en uendelighed set billeder af forhandlerne ankomme og forlade Forligsinstitutionen i Københavns centrum. 

Vi har noteret Sophie Løhde iført fuld krigsmaling og høje hæle og lærerformand Anders Bondo Christensen med cykelhjelm og fodformede sko.

VI HAR fået tudet ørerne fulde af tyroler-musik og fagforbundenes ’musketer-ed’, som åbenbart er blevet et buzzword for solidaritet.

De statslige arbejdsgivere forsøgte sig med noget lignende, men det holdt kun til weekenden, og siden er der kommet bevægelse i forhandlingerne. Sent i aftes var der dog stadig ikke afgørende nyt.

SIDELØBENDE er der blevet sat spørgsmålstegn ved, hvor brugbar den danske model er på det offentlige område. Arbejdsgiverne sparer milliarder på en konflikt. Pres fra vælgerne er de ansattes stærkeste våben.

STATSMINISTER Lars Løkke Rasmussen (V) har bedyret, at de sparede milliarder i tilfælde af en konflikt skal placeres i en velfærdspulje, som skal komme de hårdt prøvede danskere til gode. 

Han prøver altså at komme en utilfredshed i møde og reelt demontere det konflikt-våben, der kan ramme ham. Han skulle have holdt sin kæft.

VI GENTAGER: Nok er nok.

146 kommentarer
Vis kommentarer