Annonce:
Annonce:

Nordens Nordkorea

 

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

FORBUDSLANDET: Det er ikke let at være svensker, med mindre man er smagsdommer – helst myndighedsperson – med adgang til at udstede dekreter og forbud.De har til gengæld kronede dage med at slå hårdt ned på alt, som med ond vilje kan kaldes racistisk eller kvinde-undertrykkende.

Én af slagsen politikeren Rasmus Ling fra Miljöpartiet forvildede sig i weekenden ned på Malmö Centralstation. Her faldt hans falkeøjne straks på en lysreklame for en dansk plastik-kirurg. Den viser en ung kvinde med et par velformede attributter i en tækkelig hvid bikini med påskriften: Nya bröst – intropris kr. 32.000.

Det var selvfølgelig for stærkt for Rasmus Ling, der på de svenske kvinders vegne prompte klagede til forbrugerministeren.

Annonce:

I sidste uge havde smagsdommerne fokus på svenske gadenavne, fordi en ny undersøgelse viser, at der kun kun er 330 gader med kvindenavne, mens mænd figurerer på 2400 skilte. Og det er kvinde-undertrykkende, forstås.

Mest opsigtsvækkende var dog aktionen fra september, hvor det svenske statsfjernsyn gik til angreb på selveste Pippi Langstrømpe. Hun udsendes i en ny og opdateret dvd-udgave, men denne gang med censur.

Pippi må ikke længere referere til sin far som ’negerkonge’. Og en scene, hvor Pippi leger kineser ved at strække huden omkring øjnene ud, er blevet klippet helt om. Det kan jo virke stødende på børn ...

Der er en perlerække af andre eksempler, så vi fortsætter lidt endnu:

Det svenske forlag Bonnier har trukket en ti år gammel dansk citatbog, hvor forfatteren har interviewet børn i 1-3. klasse, tilbage efter en storm af forargelse over uskyldige udtryk. Hvad man gør med de 62.000 eksemplarer, der allerede er solgt, står hen i det uvisse. Og samme forlag har ligeledes tilbagekaldt en børnebog, hvor indianere omtales som rødhuder. Fy fan ...

Sverige er Nordens Nordkorea. Vi forstår godt, hvis den almindelige svensker søger asyl hos os på den anden side af sundet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: