’Note til Anders’

FORMANDEN FOR Liberal Alliance, Anders Samuelsen, udtalte i denne uge: ’Jeg synes selv, at jeg sætter mig som den måske fagligt mest kompetente i udenrigsministerstolen’.

DET VILLE VÆRE sjovt, hvis Samuelsen mente det ironisk. Endda rigtig sjovt, fordi landets nye udenrigsminister reelt synes at være den mest inkompetente i rollen i mange årtier. For blot et par år siden pralede Anders Samuelsen eksempelvis af, at Liberal Alliance faktisk ikke havde nogen udenrigspolitik. Man rettede sig blot efter USA’s.

KORT EFTER SIT selvhævdende og overhovedet ikke ironisk mente udsagn fik LA-lederen naturligvis kritik. Eksempelvis fra tidligere udenrigsminister Holger K. Nielsen. Han konstaterede, at det var godt, Samuelsen kunne rose sig selv, når nu ingen andre stod i kø for at gøre det.

DENNE KONSTATERING har Danmarks nye udenrigsminister imidlertid nu gjort en dyd ud af. Anders Samuelsen har på Facebook kundgjort, at ikke alene er han aldeles ligeglad med al kritikken.

Faktisk er det også LA-lederen, der mere end nogen andre har grund til at kritisere sine omgivelser.

FOR IFØLGE Samuelsen er der faldet ’hån, spot og hvem-tror-han-lige-han-er’-brænde ned. Bare fordi Holger K. – samt i øvrigt alle andre nulevende udenrigsministre plus en del danskere på de sociale medier – ikke har forstået vor nye udenrigsministers nye udenrigspolitik:

’DANMARK mangler ikke MINDRE selvværd og selvtillid. Vi mangler MERE selvværd og selvtillid. Stå ved jer selv, gå ud i verden med oprejst pande og masser af attitude. Gi den gas, vær velforberedte, og vis, hvad I kan’, skriver Anders Samuelsen i en opdatering, han kalder ’Note til mig selv – og et råd til alle andre’.

VI FINDER DET efterhånden nødvendigt med en ’note til Anders – samt et råd til ministeren’.

MAN SKAL passe på med at forveksle selvtillid med storhedsvanvid. Ingen bliver mere værd ved at prale eller føre sig frem. Det er naturligvis fint at tro på sig selv – det er imidlertid bedre, at andre gør det. Lige nu bør du derfor ikke ’gi’ den gas’, Anders. Det eneste, du synes at have kørende for dig, er ’masser af attitude’, som du kalder det. Lige nu stiller du dig op med den som et barn, der under gemmeleg holder sig for øjnene i håb om ikke at blive opdaget.

HVIS IKKE rådet er forstået, skal udenrigsministeren være velkommen til at kigge forbi.

127 kommentarer
Vis kommentarer