Ny minister-støj

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

DET LIGNER en bevidst medie-strategi fra udvisningsminister Inger Støjbergs (V) side:
Har hun ikke trukket store overskrifter i en uges tid, braldrer hun op med et eller andet opsigtsvækkende udlændinge-udspil – og gerne uigennemtænkt. Det skete også her forleden.

MINISTEREN havde bestilt plads i regeringsorganet Berlingske, hvori hun proklamerede, at bande-medlemmer, der begår en mild form for bandekriminalitet, skal miste retten til dansk statsborgerskab i al fremtid.

IDAG ER det udelukkende meget grove kriminelle, blandt andre terrorister og landsforrædere, der til evig tid mister muligheden for at kunne vifte med et ægte dansk pas.
Men en forvirret 18-årig knægt, der roder sig ind i noget bande-halløj, begår altså i udvisningsministerens optik en brøde, der skal sidestilles med terror og landsforræderi.

DET FORHOLDER sig sådan – og det ved Inger Støjberg udmærket – at der allerede nu er begrænsninger på at opnå statsborgerskab.
Har man deltaget i de utålelige og vanvittige bandeskyderier og fået halvandet års ubetinget fængsel eller mere, ryger retten.
Tilsvarende hvis man er blevet udvist for bestandigt eller – som nævnt – er kommet i fængsel for terrorisme eller landsforræderi.

DESUDEN findes et væld af straffe, der giver langvarig karensperiode til ansøgning om statsborgerskab. En bøde for promillekørsel giver f.eks. en karens-periode på godt fire år, narkodom en karens på seks år osv.

MED SIT udspil vil udvisningsministeren ramme bandemedlemmer, der kommer i karambolage med loven for første gang, og som begår mindre lovovertrædelser.

FOLK MED forstand på det danske straffesystem ryster på hovedet. Strafferets-professor Jørn Vestergaard siger til Berlingske, at livsvarig udelukkelse fra statsborgerskab kan være ’ude af proportion’ i forhold til den begåede bandekriminalitet. Så har han ikke sagt for meget.

SOM SÆDVANLIG jubler Dansk Folkeparti, mens Socialdemokratiet er gået i tænkeboks.

MAN GRÆMMES over, at landets store oppositionsparti overhovedet vil tage dette symbol-stinkende udspil alvorligt. Men det gjorde partiet jo også med det lige så idiotiske burka-forbud.

457 kommentarer
Vis kommentarer