NYDANMARK er kommet for at blive

Lad os være ærlige. Lige meget hvor meget nogle drømmer om det, så kommer der ikke igen en tid, hvor alle i opgangen hedder Hansen, Jensen eller Madsen.

Lad os derpå være lige så ærlige – Nydanmark er i alvorlige problemer

I 40 år har vi talt udenom. Integrationen af mange af de nye danskere er ikke lykkedes. Vi indledte med at kalde dem gæstearbejdere, underforstået at de snart ville rejse hjem igen. Men det gjorde de ikke. Siden åbnede vi i 80’erne grænserne for stort set alle og blev overrumplede af, at bl.a. somaliere var meget anderledes. Så begyndte vi at stramme reglerne. Og nu får man det indtryk, at politikerne over en bred kam tror, vi kan sende alle hjem igen.

intet tidspunkt i løbet af de seneste 40 år har vi seriøst arbejdet på at få alle, der bor her i landet, til at fungere sammen.

Derfor synes vi her på Ekstra Bladet, at det efterhånden er på tide, at vi ser virkeligheden i øjnene: Integrationen er en opgave, der er kommet for at blive.

Lad os se mulighederne i stedet for hele tiden at påpege problemerne. Lad os sammen få det bedste ud af NYDANMARK.

Vi ved jo godt, at så fuldstændig fantastiske er vi, der har boet her altid, heller ikke. Traditionel dansk mad er f.eks. ret så kedelig, hvilket nok er årsagen til, at de foretrukne danske retter efterhånden er pizza, pasta og shawarma.

Nye danskere kræver nye løsninger, og det bliver ikke nemt, men de er altså ikke ved at overtage vores land, selv om man godt kunne få det indtryk, når man følger debatten i Folketinget. Personer med anden etnisk herkomst end dansk udgør syv pct. af befolkningen. Deres hjem er også Danmark, og vi lukker jo ikke alle og enhver ind. Tværtimod er vi i dag blevet yderst restriktive. Og det skal vi også blive ved med at være.

Langt de fleste af de nye danskere klarer sig selv. Målet må være, at det skal alle kunne. Hvilket også gælder alle med etnisk dansk baggrund.

Det er ude i kommunerne, de nye danskere bor. Det er her, deres børn går i skole, det er her, problemerne findes. Og det er også her, de skal løses.

Løsningen er ikke, at vi som lallende halalhippier siger, at alt nok skal gå og negligerer, at der er problemer med integrationen. Der er områder, som hærges af bander og andre, hvor den religiøse og antidanske fanatisme stortrives. Det skal vi ikke acceptere. Men løsningen er heller ikke at blive ved med at ønske de syv procent hen, hvor peberet gror.

Derfor kaster Ekstra Bladet sig ind i kommunalvalgkampen. Vi kræver svar og løsninger.

Vi rapporterer fra tre integrations-brændpunkter i den kommende uge: Sønderjylland, nærmere bestemt Sønderborg, Vollsmose i Odense og Gellerup i Aarhus.

Vi giver ordet til nye og gamle danskere. Vi bringer deres bekymringer og problemer videre på en række valgmøder til de ansvarlige politikere.

Ikke mere udenomssnak. Derfor bliver vores debatter anderledes. Det er borgerne, der taler til politikerne, og ikke omvendt.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jesper Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen