Nye tæv til EU

TALSMANDEN for den almægtige EU-Kommissionsformand, Jean-Claude Juncker, meddelte i går: ’Formanden er ked af det.’

NU ER det heldigvis ikke hver dag, at der udsendes bulletiner om EU-bossens sindstilstand. Men anledningen var nu også lidt ekstraordinær.

RESULTATET af hollændernes folkeafstemning onsdag var netop blevet offentliggjort. Afstemningen handlede om noget henrivende ligegyldigt, nemlig EU’s handels- og samarbejdsaftale med ... Ukraine, for at det ikke skal være løgn.

NÅR UDFALDET af denne afstemning alligevel kunne påvirke den følsomme EU-boss og tilmed gøre ham ’ked af det’, skyldtes det, at alle tolker afstemningen som én på snotten til EU. Og det vel at mærke fra et af unionens mest trofaste lande.

DET HOLLANDSKE nej er endnu et bevis på den skepsis, der gennem årene effektivt har gnavet sig ind i det forkromede EU-projekt.

EU SOM institution har konsekvent fjernet sig mere og mere fra de borgere, som den oprindelig blevet dannet for at servicere og gøre livet lettere for.

SIG ORDET EU, og mange bliver fjerne i blikket. EU forbindes med et overstatsligt, bureaukratisk helvede, der formår både at pisse og blæse på befolkningerne i de 28 medlemslande.

EU-ARROGANCEN avler modstand. Bare spørg danskerne! Vi sagde som bekendt nej til mere EU ved folkeafstemningen i december.

FOR IKKE at glemme briterne, der har taget skridtet fuldt ud og i slutningen af juni skal stemme om, hvorvidt de overhovedet vil blive i EU.

BORGERNES EU-modstand er årsagen til, at mange politikere kæmper mod folkeafstemninger. Men politikerne glemmer, at netop den manglende vilje til at konsultere vælgerne gøder kritik og modstand.

KONSEKVENSEN er, at EU i dag er mere politisk impotent end nogen sinde før. Og på det værst tænkelige tidspunkt, for der står millioner af flygtninge ved EU’s grænser.

KRISEN skriger på en løsning, der involverer alle EU-landene i stedet for en lumpen bestikkelsesaftale med Tyrkiet. Men intet sker. Det er til at blive ked af.

195 kommentarer
Vis kommentarer