Nyttige nyttejob

 

REGERINGEN FÅR på puklen fra alle sider, fordi den har tilladt sig at fremlægge et integrationsudspil, der skal føre til, at der bliver skabt 30.000 flere jobforløb til flygtninge og nydanskere i løbet af de næste to år.

Helle Thorning vil have, at såkaldte nyttejob skal være en vej ind på det private arbejdsmarked for udlændinge – men her støder hun på modstand ikke mindst fra fagbevægelsen, der mener, at en sådan ordning vil stjæle arbejde fra dens medlemmer.

VI TVIVLER. Nogle kommuner har allerede gode erfaringer med nyttejobbene, som er etableret i et nært samarbejde med lokale fagforeningsfolk.

Der kan være behov for at få samlet affald på strande og i skove og frisket op på områder, som ellers blot får lov at forfalde.

Arbejde, som ellers ikke vil blive udført, dels på grund af kommunernes sparepolitik, dels fordi det kan være svært at få danskere til at påtage sig job, der giver beskidte negle.

I DE SENERE ÅR har østeuropæiske sæsonarbejdere fået fodfæste i landbrug, gartnerier, inden for rengøring og i lagerbygninger. Ofte til gager, som ligger langt under mindstelønnen herhjemme.

Vi vil græde tørre tårer, hvis de bliver udkonkurreret af flygtninge- og indvandrere, som skal integreres i det danske samfund.

DET ALLERBEDSTE ville selvfølgelig være, hvis udlændingene allerede fra dag et fik job – eller praktikplads – på en privat arbejdsplads. Så god er verden desværre ikke.

Men Dansk Industri skal have ros, fordi den gør en ekstra indsats for at skaffe flere praktikpladser. Der bliver i øjeblikket målrettet ringet rundt til virksomheder over hele landet og lagt pres på dem for at åbne op for flygtninge og indvandrere.

Alternativet til praktikpladser/nyttejob vil være lediggang.

EN NY UNDERSØGELSE, som viser, at over en tiårig periode er kun en fjerdedel af indvandrerne kommet i arbejde, kan stå som et monument over ikke mindst borgerlige regeringers forfejlede integrationspolitik.

Derfor skal regeringen ikke have utak, fordi den prøver at gøre noget. Nyttejob kan godt være nyttige.

151 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere