Øretæve-indbydende

INDRØMMET: Clement Kjersgaard er øretæveindbydende. En primadonna, hvis selvglæde pibler ud af alle porer.

Men han er samtidig en skarp og vidende studievært, som går langt for at presse svar ud af sine ofte modvillige ’ofre’.

ALT FOR LANGT, mener Socialdemokraterne, som fører an på de sociale medier med skarpe fordømmelser af Clement efter det meget omdiskuterede interview med Mette Frederiksen (S) på DR2 søndag aften.

Her afbrød Clement gang på gang S-bossen, fordi hun efter hans mening ikke svarede på en række spørgsmål om sit partis flygtningepolitik. Og det hele udviklede sig til en uskøn verbal slåskamp.

EFTERFØLGENDE har Morten Bødskov – stikirenddreng for skiftende socialdemokratiske partiledere – krævet handling fra DR’s ledelse. Han vil have svar på, om Clement Kjersgaard er sprunget ud som politiker – eller om han stadig er journalist.

Det ligner politisk pression. Men heldigvis har DR2’s kanalchef svaret prompte igen ved at skære ud i pap, at ingen politiker skal blande sig i, hvilke spørgsmål der kan stilles på DR2, eller hvem der må spørge.

FØR BØDSKOV kommer for godt i gang, er det på sin plads at minde om, at politikerne ligger, som de har redt.

Ved som oftest at gemme sig bag spindoktorer for at undgå den direkte kontakt med kritiske journalister må de forvente skarpe og kontante spørgsmål, når lejlighed byder sig.

MINISTRENE ER de værste. De hader overraskelser og kræver derfor som regel at få spørgsmål tilsendt pr. mail, så de med hjælp fra spindoktorerne får mulighed for at svare skriftligt. Og svarene er derefter: udglattende og intetsigende.

CLEMENT Kjersgaard er sin egen værste fjende, fordi han har en vane med at være åh så belærende i sine afbrydelser.

Men han skal ikke bebrejdes, at han spørger ind til benet, selv om politikerne klynker. De kan bare lade være med at snakke udenom.