Annonce:
Annonce:

Offentligt skue

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

ELITESVØMMEREN LOTTE Friis var et ’klassisk mobbeoffer’. En fedtmule. En man ’automatisk griner ad’, ved hele Danmark nu. Ikke fra Lotte Friis selv. Men fra en af dem, der gav efter for den åbenbart uimodståelige fristelse.

’AF HELE sit hjerte’ undskylder svømmeren Jeanette Ottesen i en ny bog, at hun tog del i en ondskabsfuld mobning af sin svømmekollega i et betændt arbejdsmiljø. Sammen med sin offentlige undskyldning føler Ottesen sig kaldet til at udpensle, hvad der dengang blev sagt om Lotte Friis.

MED DE linjer udsætter hun sit offer for en ny omgang mobning – denne gang ikke bare med svømmekollegerne som tilskuere. Men foran hele Danmark.

LOTTE FRIIS selv forstår ikke, at hendes historie skal fortælles af en anden end hende selv uden hendes accept. Det gør vi heller ikke. Siden hvornår er det blevet krænkerens opgave at navngive sit offer?

Annonce:

BÅDE JEANETTE Ottesen og Lotte Friis var svømmestjerner under to landstrænere, som siden er blevet voldsomt kritiseret for deres metoder. Først i DR-dokumentaren ’Svømmestjerner – under overfladen’ fra 2019 og siden i en uvildig undersøgelse fra Kammeradvokaten.

OFFENTLIGE VEJNINGER og nedladende kommentarer fra trænerne fik store fysiske og psykiske konsekvenser for en række svømmere. Jeanette Ottesen har selv fortalt, hvordan hun brækkede et ribben af overtræning, fik en spiseforstyrrelse og gik ned med depression.

I SIN nye bog fortæller hun også om en episode, hvor en træner – som hun har valgt at anonymisere – forsøger at tvinge hende til et kys på munden. Han krænker hende, hun flygter.

JEANETTE OTTESEN har altså selv været et offer. Den historie har hun selv valgt at fortælle. Ved at fortælle Lotte Friis’ historie, fratager hun sit eget offer det valg.

LIGE NU er der startet en uskøn hetz mod Jeanette Ottesen på de sociale medier. Mobberen bliver mobbet. Så er vi lige vidt. Og det er heller ikke vores ærinde i disse spalter.

Annonce:

MEN VI tillader os at undre os over, at hun i løbet af den lange proces, det trods alt er at skrive en biografi, på intet tidspunkt er stoppet op og har spurgt sig selv: Er det her min historie at fortælle? Er det virkelig nødvendigt at skrive Lotte Friis’ navn? Svaret ville have været indlysende. Nej. Og nej.

JEANETTE OTTESEN, som siden mobningen i flere år har været ambassadør for en antimobnings-kampagne, siger til TV 2:

– Vi taler ikke om det, hvis vi har været med til at mobbe, fordi det er smertefuldt at blive stemplet som et dårligt menneske. Men vi skal tale om det.

Sandt. Hvis bare man gør det uden at trække sit offer gennem sølet en gang til.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: