OLSEN BANDENS STORE KUP

 

 KUNNE MAN have gjort det noget bedre i Skat, spørger skatteminister Karsten Lauritzen (V) efter afsløringen af, at et netværk af udenlandske selskaber har lænset statskassen for 6,2 milliarder kroner ved hjælp af forfalsket dokumentation.

Det er vist dagens underdrivelse. Specielt efter at det er kommet frem, at Skats egen interne revision allerede i 2010, og senere i 2013, tændte en advarselslampe og rådede væsenet til at sikre sig bedre imod, at der sker uretmæssig refusion af udbytteskat.

ALLIGEVEL fortsatte svindlen helt frem til 2015. Skat reagerede først efter henvendelse fra en UDENLANDSK myndighed for nogle uger siden.

Sagen er vanvittig. Ikke bare på grund af det enorme beløb, men også ud fra den kendsgerning, at det overhovedet har kunnet lade sig gøre.

SVINDLERIERNE, der har stået på i tre år, omfatter angivelig 2120 sager med fiktive aktiebeholdninger og andre forfalskninger. Alene omfanget, den eksplosive stigning i antallet af ansøgninger, burde have fået alarmklokkerne til at ringe hos Skat.

Det er ellers ret enkelt at finde ud af, om udenlandske investorer har fået udbetalt udbytte. Virksomhederne har nemlig indberetningspligt, men Skat har tilsyneladende glemt at tjekke og dobbelttjekke i deres kartotek. End ikke stikprøvekontrol er det blevet til.

DE KRIMINELLE udfoldelser har noget Olsen Banden over sig. Egon Olsen må sidde i sin himmel og gumle fornøjet på cigaren, samtidig med at han planlægger næste kup mod det enfoldige danske skattevæsen.

De store fisk går fri, mens de små ryger i nettet. Skat har koncentreret sig om at luske ind i folks baghaver for at kontrollere sort arbejde, samtidig med at kæmpebeløb er blevet svindlet ud af Skats hovedindgang.

ET HAV AF skatteministre fra forskellige partier er straks gået på banen for at meddele, at de overhovedet intet vidste om de skandaløse forhold.

Samtidig med at bagmandspolitiet nu er gået i gang med en efterforskning, er Rigsrevisionen blevet pudset på Skat.

SAGEN ER DEN alvorligste af sin art i danmarkshistorien, og det er utænkeligt, at der ikke kommer til at rulle hoveder.

Men samtidig spekulerer man uvilkårligt over, om Skat har flere lig i lasten. Selv om der dårligt er plads til flere.

Læs reportagen side 14-15

 

 

 

CITAT: De store fisk går fri, mens de små ryger i nettet

 

 

91 kommentarer
Vis kommentarer