DER KAN skrives meget om kulturminister Mette Bock (LA), så her handler det om begrænsningens kunst.
DEN MEST iøjnefaldende post på hendes cv er, at hun fik en fratrædelsesordning i DR på to mio. kr., da hun i 2009 ’sagde op’ som programdirektør.
MÅSKE IKKE den største præstation i betragtning af, hvordan mediemastodonten plejer at klatte rundt med licens-pengene. Men alligevel.
HER I forbindelse med en ny medie-aftale har Mette Bock haft muligheden for at træde i karakter og lave et forlig hen over midten. Men sådan er det selvfølgelig ikke gået.
SIDEN VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti for tre måneder siden aftalte, at DR skal spare 20 pct. over de næste fem år som en del af en ny medieaftale, har de øvrige partier haft svært ved at råbe Mette Bock op. Og det tror pokker.
FOR EFTER aftalen har Mette Bock – muligvis inspireret af brormand Anders Samuelsen (LA) – befundet sig i toppen af nærmeste sendemast, hvorfra hun har hylet op med ultimative krav til rød blok.
DET ER alt andet end befordrende for et konstruktivt forhandlingsklima, hvilket står på side 1 i bogen ’Sådan laver du et forlig'.
SIDEN ER det tyndet ud ved forhandlingsbordet. Forløbet har været så giftigt, at partierne end ikke kan blive enige om, hvad der er sket.
MINISTEREN hævder, at Socialdemokratiet og SF selv har forladt forhandlingerne. De røde partier siger, at de er blevet smidt ud, og det virker som den mest plausible udlægning.
HVIS DET ikke lykkes regeringen – og her taler vi ikke om kulturminister Mette Bock, men om den mere jordnære finansminister Kristian Jensen (V), der har været med på sidelinjen – at få partierne samlet igen, kan det ende i handlingslammelse.
FOR VINDER rød blok det kommende valg, vil den efter de aktuelle udmeldinger skrotte et smalt, blåt medieforlig.
SITUATIONEN ER altså, at medie-Danmark – ikke mindst DR og diverse produktionsselskaber – kan se frem til op til et års uvished om de økonomiske rammer.
MEN DET bekymrer næppe kulturminister Mette Bock oppe i toppen af sendemasten.